Tlačové správy

Reliéfne mosty zabodovali

Na celoslovenskej súťaži Najkrajší kalendár Slovenska 2105 získala mimoriadne ocenenie za výnimočné polygrafické, grafické, tematické a obsahové spracovanie témy Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči za Nástenný reliéfny kalendár pre zrakovo znevýhodnených s tematikou mostov.

Súťaž už po 23-krát pripravil Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov a vyhlasovanie výsledkov sa tradične konalo na pôde Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici (14. 4. 2015). Porota tohto roku hodnotila takmer štyridsať kalendárov – nástenných, jednolistových a stolových, ktoré do súťaže prihlásili mestá, firmy, obce, združenia. Cieľom súťažnej prehliadky je propagovať kultúrno-spoločenskú, informačnú a výtvarnú hodnotu kalendárov a prispieť k zvyšovaniu ich estetickej úrovne.

Rerkova LE 2

 

Text k foto: Nástenný reliéfny kalendár pre zrakovo znevýhodnených s tematikou mostov bol vydaný v sútlači čiernotlač a Braillovo písmo, doplnený reliéfnymi obrázkami pre nevidiacich. Pripravila ho dvojica Gabriela Rerková (texty) a Matúš Vacula (grafika, reliéfne obrázky).

 

Už po ôsmy raz sa súbežne koná aj súťaž knižných publikácií, kde si prvenstvo za knihu Ako vznikali turistické chaty a útulne na Slovensku vybojovalo Vydavateľstvo Región Poprad, s. r. o. Na knihe sa podieľala aj naša kolegyňa zo Svitu Eva Potočná. Veľmi úspešne si počínal zástupca Prešovského kraja – Krajská organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska – ktorá si odniesla niekoľko ocenení za netradičné a nápadité propagačné materiály.

Gabriela Rerková

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore