Tlačové správy

Ukrajinská literatúra na Slovensku

Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva na stretnutia s ukrajinskou literatúrou, ktorú prostredníctvom autorskej besedy a workshopu MAČ 2015 prídu predstaviť spisovateľ a spoluorganizátor letného literárneho festivalu Mesiac autorského čítania za mesto Ľvov Hryhorij Semenčuk a hostia z Věrtných mlýnu, Brno ako spoluorganizátori festivalu za mestá Brno a Ostrava. Tieto podujatia sa uskutočnia v rámci práve prebiehajúcich Dní Ukrajiny v pobočke LitPark na Kukučínovej 2, Košice dňa 21. apríla 2015 so začiatkom o 17.00 hod. dňa 22. apríla 2015 so začiatkom o 10.00 hod.

Iveta Hurná, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice: „Prvý deň bude našim hosťom mladý básnik a performer s vlastnou kapelou Grigorij Semenčuk, ktorý príde do Košíc predstaviť svoju tvorbu po prvýkrát. Tento autor je zároveň partnerom našej knižnice pri organizovaní aktuálneho ročníka letného literárneho maratónu za ukrajinský Ľvov. Večer literatúry príde moderovať PhDr. Valéria Juríčková, PhD. z Prešovskej univerzity, ktorá prítomným predstaví aj ďalších ukrajinských autorov, na ktorých sa môžeme tešiť už toto leto.“

Druhý deň knižnica ponúkne Workshop MAČ s ukrajinskou literatúrou, ktorí privíta spoluorganizátorov festivalu za mestá Brno a Ostrava. Obe stretnutia budú akousi pozvánkou na pripravovaný festival, ktorý do Košíc tentokrát privedie cez 30 autorov z hosťujúcej Ukrajiny.

Dni Ukrajiny v Knižnici pre mládež mesta Košice:

  • MAČ 2015 s ukrajinskou literatúrou

Kedy: 21.4.2015 o 17,00 hod.

Kde: Pobočka LitPark, Kukučínova 2, Košice

Autorská beseda s Grigorijom Semenčukom (1991) básnikom, spisovateľom, hudobníkom, organizátorom literárnych a hudobných podujatí,

Ukrajinský večer literatúry moderuje PhDr. Valéria Juríčková, PhD. z Prešovskej univerzity z Inštitútu rusistiky, ukrajinistiky a slavistiky, ktorá predstaví ukrajinských autorov MAČ-u 2015.

  • Workshop MAČ s ukrajinskou literatúrou

Kedy: 22.4.2015 o 10,00 hod.

Kde: Pobočka LitPark, Kukučínova 2, Košice

Hostia z Větrných mlýnu, Brno, spoluorganizátori Mesiaca autorského čítania.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore