Tlačové správy

V Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach sa uskutoční výstava bonsajov

Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach, Slovenská bonsajová asociácia, Bonsai centrum Košice a Bonsai klub Košice pozývajú návštevníkov na 15. Národnú výstavu bonsajov a suiseki, ktorá sa uskutoční od 5. mája do 8. mája 2017 na Mánesovej 23 v Košiciach. Výstava bude sprístupnená od 9:00 do 17:00 hod.

Na výstave návštevníci uvidia viac ako 80 unikátnych druhov drevín, pôvodom z celého sveta. Keďže ide o národnú výstavu, na výstave sa predstavia vystavovatelia z celého Slovenska. Záštitu nad tohtoročnou výstavou prevzalo Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike.

„Program výstavy bude spestrený každodennou poradenskou činnosťou, predajom drevín, v sobotu a v nedeľu od 10:00 do 17:00 sa uskutoční aj workshop a ukážky tvarovania bonsajov. V sobotu a v nedeľu bude zároveň prebiehať súťaž v tvarovaní bonsajov pre prihlásených členov Slovenskej bonsajovej asociácie,“ hovorí majiteľ Bonsai centra Košice a zároveň prezident Slovenskej bonsajovej asociácie Juraj Szabó.

Program výstavy bude spestrený každodennou poradenskou činnosťou, predajom drevín, v sobotu a v nedeľu od 10:00 do 17:00 sa uskutoční aj workshop a ukážky tvarovania bonsajov. V sobotu a v nedeľu bude zároveň prebiehať súťaž v tvarovaní bonsajov pre prihlásených členov Slovenskej bonsajovej asociácie.

„Výstava je siedmou výstavou bonsajov pripravenou v botanickej záhrade“, hovorí riaditeľ botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach, doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc. a dodáva: „spolupôsobenie človeka a rastliny vytvorilo raritnú podobu  „mini stromov“ spojenú s filozofiou života pestovateľa a modifikáciou živého organizmu. Výsledkom sú nádherné podoby známych aj exotických drevín a spolu s miniatúrnymi kompozíciami abiotických prvkov prinášajú do príbytkov estetickú dimenziu, zážitkovosť a atmosféru ďalekej, pre nás zaujímavej tajomnej kultúry a umenia.“

Výstava bonsajov zároveň otvorí sériu ďalších podujatí pre širokú verejnosť v botanickej záhrade, ktoré už 12. mája 2017 budú pokračovať jarnou časťou dňa otvorených dverí, počas ktorého si návštevníci budú môcť prezrieť všetky sprístupnené expozície botanickej záhrady, ale zároveň si zakúpiť rastliny z nadprodukcie. „Okrem desiateho ročníka známej výstavy motýľov, už od júna pripravujeme zážitkové sprevádzanie pre skupinové exkurzie a zároveň aj ďalšie kurzy pre začínajúcich včelárov,“ informuje a  do botanickej záhrady pozýva doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Andrea Fridmanová PhD.

e-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk

tel.: +421 917 137 463

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/vztahy-s-verejnostou/tlacove-spravy/rok-2017/ .

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore