Tlačové správy

#SPIRITMLYNSKÁ – Fashion meets ART FILM FEST

Milovníci filmu a módy sa 23. júna 2017 stretnú na Mlynskej ulici.

#SPIRITMLYNSKA fashion meets ART FILM FEST predstaví sedem domácich návrhárov a špeciálneho hosťa z Budapešti Noemi Braz, živú elektronickú hudbu a nečakané osobnosti v netypických úlohách. Ulica sa zmení na runway v štýle „postmodern city“. Leitmotívom módneho happeningu je fenomén módy inšpirovaný tradíciou a duchom  mesta, ale aj  jeho súčasnou dynamikou a technologickým  rozvojom. Predstavia sa etablovaní návrhári, ale aj Michaela Čopáková, študentka nového odboru – odevný dizajn Školy úžitkového výtvarníctva.

Cieľom je propagovať kreativitu  mesta, jeho hudbu a lokálne značky, ktoré dokážu zaujať aj v konkurencii zahraničnej módy.

Značky: Noemi Braz (Budapešť), Júlia Zelená, Ida Sándor, Zuzana Háková, Jana Polak, Mišena Juhász, LU:KA, Dominika Szolosiová a šperky Cynthia Design, Le Papillon.

„Film je odjakživa prepojený s módou a toto je úžasná príležitosť ukázať, ako to funguje vo svete. Minulého roku obliekali niekoľko herečiek na červenom koberci ART FILM FESTU domáce návrhárky Ida Sándor, alebo Izabela Komjati,  A toho roku aj Zuzana Haková. Potrebujeme sa navzájom. A toto chceme  povedať na Mlynskej ulici. Je načase hovoriť o lokálnej módnej scéne, pretože tu máme množstvo vynikajúcich talentov. A väčšinu z nich stretnete v piatok 23. júna na Mlynskej ulici. A okrem toho aj množstvo osobností filmu, vychádzajúcich, ale aj etablovaných hviezd a a hviezdičiek. Dokonca aj úradujúce missky,“ uviedla dramaturgička programu Slava Hriadelová.

V úlohách modeliek sa objavia aj Hanka Závodná Miss Slovensko 2017, I. vicemiss 2017 – Petra Varaliová, II. vicemiss 2017 Michaela Cmarková a finalistka a rodáčka z Košíc Zuzana Liščinská. Okrem toho uvidíme v kolekciách návrhárov dievčenskú kapelu Lily Maníčkovej a budú aj prekvapenia v podobe filmových  tvárí.  Moderátorom  #SPIRITMLYNSKÁ bude Richard  Hergott. Spoluorganizátorom podujatia je Mesto Košice, K13 a Visit Košice. Vstup na prehliadku je voľný!

Zároveň pozývame aj na afterparty do AULY na Hlavnej ulici. Tlačené pozvánky vás čakajú v našom pop-up showroome na Hlavnej 97 (bývalá Veverička)

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore