Tlačové správy

AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018

Slovensko spozná už po 19-krát najlepšieho autoopravára juniora. Ďalší ročník súťaže vyhlásil Cech predajcov a autoservisov SR pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Jej hlavným cieľom je propagácia remesla medzi širokou verejnosťou a prepojenie zamestnávateľov so školami. Súťaž AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 ponúka žiakom stredných odborných škôl jedinečnú príležitosť zmerať si svoje sily a otestovať vedomosti, ktoré nadobudli či už v škole alebo u svojho zamestnávateľa, s budúcimi kolegami, získať cenné skúsenosti, nové vedomosti a v neposlednom rade možnosť vyhrať hodnotné ceny, ktoré venujú partneri súťaže. Víťazov spoznáme už 26. 4. na Autosalóne 2018 v Incheba EXPO CLUB Bratislava. Súťaž je aj tento rok určená pre žiakov 3. ročníka stredných odborných škôl a je rozdelená do troch kategórií: AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 – mechanik a elektrikár, AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 – lakovník, AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2018 – karosár.

Oblastné kolá sa uskutočnia v termíne od 19. 03. do 27. 03. 2018 formou online testov. Súťaž prichádza s novinkou. Oblastné kolá už nebudú prebiehať v školách, ale priamo u zamestnávateľov. Svoje kvality si tak študenti otestujú priamo v reálnych pracovných podmienkach.

Celoslovenské finále sa bude konať od 25. 4. do 26. 4. 2018 a pod odborným dohľadom preverí najmä praktické zručnosti finalistov. Finále súťaže v kategórii autoopravár mechanik a elektrikár sa bude tiež konať priamo u zamestnávateľa v priestoroch Školiaceho strediska ŠKODA Auto a.s. Nitra a finálové kolo súťaže autoopravár karosár a autoopravár lakovník bude prebiehať v priestoroch spoločnosti JL spol. s.r.o. Bratislava.

Školské kolá sa konali v termíne od 22. 1. do 9. 2. 2018. Zapojilo sa do nich 45 škôl s celkovým počtom 880 žiakov. Z toho v kategórii mechanik a elektrikár 788 žiakov, lakovník 51 žiakov a karosár 41 žiakov.

Do školského kola sa z košického regiónu zapojili 4 školy s celkovým počtom 97 žiakov. Z toho v kategórii mechanik a elektrikár 70 žiakov, lakovník 8 žiakov a karosár 19 žiakov . Z prešovského regiónu sa zapojilo 9 škôl s celkovým počtom 144 žiakov. Z toho v kategórii mechanik a elektrikár 135 žiakov a lakovník 9 žiakov.

Generálny partner súťaže: spoločnosť JL, spol. s.r.o.

Exkluzívny partner súťaže: ŠKODA AUTO SLOVENSKO, s.r.o.

Partneri súťaže sú: Incheba, a.s., AUTO-IMPEX, spol. s.r.o., LION CAR, s.r.o., Tempus Car, Impa Žilina, TOTAL, FECO, BOSCH

Mediálni partneri súťaže sú: TA3, AUTO MAGAZÍN, AUTOSALÓN, MOT´or

Ďalšie informácie o súťaži nájdete na http://www.autoopravarjunior.sk/.

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore