Tlačové správy

Pavel Sibyla a Peter Tkačenko vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach

Pozvanie na aprílový literárny večer, ktorý Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB) organizuje v rámci projektu 1+1,  prijali spisovateľ Pavel Sibyla a prekladateľ Peter Tkačenko. Podujatie sa uskutoční v stredu 25. apríla 2018 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej ul. 5. Obaja hostia, medzi verejnosťou známi svojou novinárskou prácou, sa tentoraz predstavia najmä ako autori pôvodnej a prekladateľskej literárnej tvorby. Ako hudobný hosť vystúpi košický klavirista Michal Kentoš.

Pavel Sibyla vyštudoval históriu na Trnavskej univerzite. Bol reportérom v týždenníku TREND, písal stĺpčeky do denníka SME. Založil  internetový magazín MONO, za reportáž v ňom uverejnenú získal v roku 2014 Novinársku cenu Nadácie otvorenej spoločnosti. Necelý rok viedol odbor vnútornej politiky v Kancelárii  prezidenta SR Andreja Kisku. Je autorom dvoch prozaických kníh Coffee stories a Niečo o orchideách (obe 2009).  Od roku 2015 je výkonným riaditeľom Nadácie Zastavme korupciu, publikuje v Denníku N.

Peter Tkačenko vyštudoval politológiu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Pôsobil ako redaktor v tlačových agentúrach TASR a SITA, neskôr pracoval ako redaktor a komentátor v denníku Hospodárske noviny. V súčasnosti píše pre denník SME. Venuje sa aj prekladateľstvu, okrem iného je autorom prekladov kníh Pomaľované vtáča (2012), Pablo Escobar: lov na najhľadanejšieho zločinca na svete (2016), Sympatizant (2017) a mnohých ďalších.

 Projekt 1+1  z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 Kontakt:

Alena Zavocká, VKJB  zavocka@vkjb.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore