Tlačové správy

NA VÝCHODE PREDSA LEN NIEČO JE – KOŠICE RUNWAY RUN 2018

Východniari odštartujú jarnú bežeckú sezónu veľkolepo. Postavia sa na netradičnú, no niektorým z nich už dobre známu trať, aby si spolu so stovkami ďalších športovcov užili Košice Runway Run 2018. Pristávaciu a vzletovú dráhu letiska Košice ovládnu bežci 28. apríla, čakáme už len za vašou registráciou.

Posledný aprílový víkend bude na východe patriť športu. Beh po dráhe letiska napíše už tretiu kapitolu. Na trati dlhej desať kilometrov sa stretnú profesionálni i reakreační bežci, ktorí majú opäť možnosť vybrať si päť alebo desať kilometrov. Osvetlená dráha a dokonalý terén je ideálnou príležitosťou rozbehnúť sa doslova po vlastný rekord. Hlavným organizátorom podujatia je Rádio Košice, ktoré už niekoľko rokov organizuje aj úspešný Košice Night Run, čo je zárukou dobre zorganizovanej akcie.

Vzletová a pristávacia dráha letiska otvára bežcom priestor, do ktorého sa bez letenky bežne nedostanete. Rovnako tento nápad, premeniť runway na bežeckú dráhu víta spoluorganizátor podujatia letisko Košice.

 „Veľmi sa tešíme, že Rádio Košice zorganizuje na našom letisku už po tretíkrát výnimočné podujatie Košice Runway Run. Je to jediný beh svojho druhu nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe. Pre nás je to tiež  príležitosť otvoriť pristávaciu a vzletovú dráhu pre množstvo ľudí, ktorí sa za bežných okolností na tieto miesta nemôžu dostať,“ uviedol Michael Tmej, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ letiska Košice. Jedným dychom dodáva, že si dráhu letiska vychutnajú aj jeho kolegovia z letiska Viedeň, ktorým sa beh minulý rok veľmi páčil. „Úplne prvýkrát si okúzľujúcu atmosféru večerného behu po dráhe prídu vyskúšať dokonca aj kolegovia z nášho partnerského letiska Malta,“ dodal Tmej

Predchádzajúci 2. ročník prekonal očakávania, na KOŠICE RUNWAY RUN sa vlani prihlásilo viac ako 1500 ľudí. Uvidíme, čo prinesie rok 2018, počet prihlásených môžete zvýšiť aj vy, registráciou na www.runwayrun.sk

 Medaila, tričko i poukaz na lietanie

Bežcov budú v cieli vítať medaily, ktoré sú aj v treťom ročníku v novom dizajne, rovnako technické tričko na behanie. Každý zaregistrovaný bežec získa voucher v hodnote 20€ poukaz* na letecké služby. Uplatniť si ho môže ako zľavu z celkovej ceny objednávky, a to zadaním jedinečného kódu z poukazu počas rezervácie letenky na stránke www.tripex.sk

Atraktívny program pre povzbudzujúcich nebude chýbať ani pred letiskovým terminálom. Organizačné pokyny pre vodičov, bežcov i návštevníkov podujatia zverejníme v týždni podujatia.

voucher v hodnote 20€ platí len pri online rezervácii leteniek na webe tripex.sk, týka sa letov operovaných spoločnosťou Turkish Airlines a neplatí pre codeshare texty. Využiť ho možno len na odlety z Košíc a s návratom do konca roka 2018.

 

KONTAKT PRE MÉDIÁ

Mgr. Ivana GÁLL BAJEROVÁ

RÁDIO KOŠICE

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón: +421 55 729 59 60

E-mail: bajerova@radiokosice.sk

Web: www.runwayrun.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore