Tlačové správy

Umenie z Ďalekého východu zavíta do Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v spolupráci so Slovenskou bonsajovou asociáciou, Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice organizujú Národnú výstavu bonsajov a suiseki. Jej 16. ročník bude sprístupnený pre návštevníkov od piatka 27. apríla 2018 do utorka 1. mája 2018 v čase medzi 9:00 a 17:00 hod. na Mánesovej č. 23 v Košiciach.

„Tohtoročná výstava je už ôsmou výstavou bonsajov pripravenou v botanickej záhrade a celkovo ide už o 16. ročník národnej výstavy,“ informoval riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc.

Pre záujemcov bude prichystaných viac ako 80 unikátnych druhov drevín pôvodom z celého sveta. Ani tento rok nebudú chýbať vystavovatelia z celého Slovenska. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program. V rámci jeho víkendovej časti bude v sobotu 29. apríla 2018 od 13.00 do 17.00 prebiehať súťaž talentov v tvarovaní bonsajov pre prihlásených členov Slovenskej bonsajovej asociácie a počas celého víkendu budú pripravené ukážky tvarovania bonsajov.

Na toto tvarovanie sme pozvali a naše pozvanie prijali svetovo uznávaní bonsajisti, a to Pavel Slovák a Václav Novák z Českej republiky, Sándor Papp z Maďarska a svoje schopnosti predvediem aj ja,“ uviedol prezident Slovenskej bonsajovej asociácie a zároveň majiteľ Bonsai centra Košice Juraj Szabó.

Program Národnej výstavy bonsajov a suiseki bude tiež spestrený predajom bonsajov a poradenskou činnosťou.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Andrea Fridmanová, PhD.

e-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk

tel.: +421 917 137 463

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/ .

Mgr. Linda Babušík Adamčíková

Tlačová referentka a hovorkyňa UPJŠ v Košiciach

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore