Tlačové správy

ODOVZDÁVANIE 5. CERTIFIKÁTU EUR-ACE NA SLOVENSKU

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS) získal medzinárodnú licenciu na hodnotenie kvality technických študijných programov podľa kritérií stanovených organizáciou ENAEE (Združenie európskych akreditačných agentúr). Ide o medzinárodnú akreditáciu, ktorou sa potvrdzuje, že predmetný študijný program spĺňa podmienky kladené na obdobné študijné programy v rámci Európy.

Hlavnou podmienkou pre získanie certifikátu bolo vykonanie pilotných akreditácií, ktoré sa úspešne realizovalo na STU Bratislava a TU Košice.

Akreditačné centrum ZSVTS (AC ZSVTS) je 14-ou akreditačnou agentúrou v Európe, ktorá môže vydávať certifikáty so značkou EUR ACE technickým študijným programom nielen na Slovensku, ale aj v Európe.

Slávnostné odovzdanie prvých certifikátov so značkou kvality EUR ACE študijným programom v Slovenskej republike sa uskutočnilo dňa 7.9.2017. Slávnostné odovzdanie ďalšieho, v poradí piateho certifikátu so značkou kvality EUR ACE, sa uskutoční dňa 14.6.2018 v Bratislave. Držiteľom sa stane študijný program – Pozemné stavby (Ing.), ktorý realizuje Stavebná fakulta  TU v Košiciach.

Podujatia sa zúčastnia zástupcovia menovanej fakulty, členovia Akreditačného centra ZSVTS, členovia Predsedníctva ZSVTS a zástupcovia médií; taktiež sú pozvaní zástupcovia všetkých slovenských technických fakúlt, ktoré sú zapísané v Indexe FEANI (Európska inžinierska federácia).

Značka EUR-ACE® je  Európskou komisiou zahrnutá medzi  “European Quality Labels”, čo garantuje kvalitu inžinierskeho študijného programu a súčasne  zaisťuje vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu, pričom potvrdzuje praktické znalosti a zručnosti absolventov pre ich budúce zamestnanie.

Medzinárodná akreditácia je trendom, ktorý bol prezentovaný v Programovom vyhlásení vlády SR (časť VŠ) s cieľom zabezpečenia nezávislého hodnotenia úrovne poskytovaného vysokoškolského vzdelávania z pohľadu zaistenia kvality v európskom vysokom školstve.

Odovzdávania sa za ZSVTS aktívne zúčastnia:

prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., EUR ING, prezident ZSVTS

Ing. Božena Tušová, viceprezidentka ZSVTS pre vedu, techniku a vzdelávanie

Ing. Pavol Radič, EUR ING, viceprezident ZSVTS pre investičné a rozvojové aktivity

Ing. Anton Bittner, A, riaditeľ ZSVTS

Kontakt pre média:                                             

Ing. Jozef Krajčovič, CSc., EUR ING, 02/5020 7629; krajcovic@zsvts.sk

ZSVTS, Koceľova 15, 815 97 Bratislava

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore