Tlačové správy

Prevencia je najlepšou zbraňou proti „vyhoreniu“

V moderných spoločnostiach si uvedomujú dôležitosť rovnováhy medzi časom stráveným v práci a mimo nej

Zosúladenie pracovného a súkromného života je dôležitou súčasťou nášho každodenného fungovania. Uponáhľaná doba so sebou prináša stresové faktory, ktoré nás ovplyvňujú počas celého dňa. Ako v práci nevyhorieť a byť spokojný aj v osobnom živote riešia posledné roky nielen psychológovia, ale aj zamestnávatelia.

„Denne musíme stihnúť množstvo úloh, zastávame niekoľko rolí, a pri tom všetkom nemáme čas oddychovať a „dobiť“ energiu. Nadmerná záťaž môže napokon pri dlhodobom pôsobení v súčinnosti s ďalšími faktormi viesť k vzniku vážnejších psychických ťažkostí. Je potrebné myslieť dopredu a nedostať sa do bodu, kedy by už mohlo byť príliš neskoro. Prevencia je najlepšou zbraňou proti „vyhoreniu“. Kľúčom k nájdeniu rovnováhy v živote je naučiť sa rešpektovať svoje fyzické a psychické hranice a všetko robiť s mierou,“ hovorí klinická psychologička Judita Šárik Szilágyiová zo Psychociálneho centra v Košiciach.

Work-life balance je prístup k rovnováhe medzi osobným a pracovným životom, ktorý vedie k spokojnosti v práci a tým aj k vyšším výkonom. Okrem skvalitnenia pracovného prostredia tu však patrí aj správny výber kandidáta na konkrétnu pozíciu, ktorý tak dokáže využívať svoje kvality a vlastnosti pre sebarealizáciu v práci.

“Naša firemná kultúra je postavená na férovosti, rešpekte a tímovosti. Uvedomujeme si preto, že rovnováha medzi časom stráveným v práci a mimo nej je rovnako dôležitá. Našim kolegom sa snažíme prinášať benefity, ktoré sú prospešné nielen pre nich, ale aj ich rodiny. Niekoľkokrát v mesiaci môžu pracovať z domu, zúčastňovať sa firemných podujatí, využívať flexibilnú pracovnú dobu či rôzne iné zamestnanecké výhody,“ priblížila korporátne fungovanie Katarína Trnová, hovorkyňa spoločnosti T-Systems Slovakia.

Jedným z najlepších spôsobov, ako si prečistiť myšlienky, odbúrať stres a predísť bolesti zo sedavého zamestnania je pohyb.“Krátke cvičenie počas práce pomôže uvoľniť myseľ aj namáhané časti tela, ramená či krčnú chrbticu. Využiť k tomu môžeme jednoduché pomôcky, ktoré nezaberajú miesto a vojdú aj do zásuvky pracovného stola,“ uzatvára profesionálny tréner Radoslav Cabúk.

Kontakt pre médiá:

Katarína Trnová, hovorkyňa spoločnosti

T-Systems Slovakia s.r.o.

Žriedlova 13, 040 01 Košice, Slovakia

Tel.: + 421 901 904 989

E-mail: katarina.trnova@t-systems.sk

Spoločnosť T-Systems Slovakia

T-Systems Slovakia (TSSK) pôsobí v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) ako poskytovateľ outsourcingových služieb v oblasti IKT infraštruktúry, aplikácií a podnikových finančných procesov. V portfóliu spoločnosti sú najmä správa IKT riešení počítačových sietí, serverov, cloudov, rôznych operačných systémov, databázových systémov, systémov SAPR, portálových produktov a mnohých ďalších špeciálnych zákazníckych aplikácií a riešení.

TSSK je lídrom skupiny T-Systems International v oblasti návrhu a vzdialenej podpory najvýkonnejších dátových centier koncernu, cloudových riešení a riešení SAP v cloude. TSSK je hlavnou strategickou lokalitou poskytujúcou interné IT služby pre rôzne časti koncernu Deutsche Telekom AG. TSSK je súčasne tretím najväčším centrom zdieľaných podnikových služieb na Slovensku. Služby poskytuje viac ako 700 zákazníkom – významným korporáciám z celého sveta. V súčasnosti takmer 10% zamestnancov pracuje v pozíciách s globálnou zodpovednosťou a najvyššou pridanou hodnotou (IT architektúra, riadenie služieb, návrh riešení). Firma zamestnáva 31% žien a 69% mladých ľudí s priemerným vekom 33 rokov.

Judita Šárik Szilágyiová – klinická psychologička v Psychosociálnom centre v Košiciach. Vyštudovala odbor psychológia na  Univerzite P. J. Šafárika v Košiciach. Absolvovala výcvik v relaxačno-symbolickej psychoterapii a je účastníčkou dlhodobého psychoterapeutického výcviku v kognitívno-behaviorálnej terapii. Vo svojej praxi sa špecializuje na klinickú psychológiu.

Radoslav Cabúk – so svojím tímom trénerov pomohol schudnúť a získať postavu svojich snov už viac ako 500 spokojným klientom. Má pravidelnú reláciu v SKY rádiu pod názvom SKYFit. Niekoľkokrát účinkoval
v pravidelnej relácii Dámsky klub na STV 1. V roku 2018 obsadil
2. miesto v súťaži o najlepšieho trénera na Slovensku – Fit Leader. Je autorom a spoluautorom množstva článkov a videí na tému cvičenie a strava (Forbes, FIT štýl, SME Žena, cvicte.sk, Šport7…).

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore