Tlačové správy

V Zemplínskej knižnici na besede s Petrom Hoferekom – autorom knihy Okolo sveta s palcom hore

Zima vždy prichádza v  rovnakom období, ale vždy je iná. Aj v Zemplínskej knižnici v Trebišove bude predmikulášsky  večer  5. decembra 2018 o 16:30 hod. iný, pretože k nám zavíta dobrodruh, cestovateľ a autor knihy Okolo sveta s palcom hore Peter Hoferek, ktorému  sa v priebehu jeden a pol roka podarilo vytvoriť dielo, aké u nás nemá obdobu.

Jeho knižný debut Okolo sveta s palcom hore je praktický a veľmi prehľadný návod pre začínajúcich, ale aj skúsenejších cestovateľov. Je určený nie len pre dobrodruhov, chystajúcich sa obísť zem, ale rovnako vhodný aj ako inšpirácia pre bežných turistov, ako si cestovanie užívať naplno a neminúť pri tom veľa peňazí.

Peter Hoferek, prezývaný aj HoGY, precestoval stopom viac ako  50 krajín a zdolal tak vyše 120 000 km, čo je trojnásobok obvodu Zeme. Túžba po spoznávaní rôznych kultúr a prírodných krás ho už neraz vytiahla za hranice svojho pohodlia. Cestuje sám, alebo vo dvojici so svojou priateľkou. Najradšej navštevuje zabudnuté dedinky, v ktorých spoznáva skutočný život miestnych ľudí, nepoznačený turizmom.

Srdečne Vás pozývame na netradičnú besedu obohatenú  zážitkami z ciest, ale ako sám hovorí cestovateľ: „Je skvelé čítať cestopis, ale oveľa lepšie je to dobrodružstvo zažiť“.

 Ing. Janka Vargová, riaditeľka

Zemplínska knižnica v Trebišove

M. R. Štefánika 53

075 43 Trebišov

Tel: +421 672 2786

Fax: +421 672 2786

Mobil: +421 0918 755 857

E-mail: riaditelka@kniznicatv.sk
Internet: http://kniznicatv.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore