Tlačové správy

Účinné chudnutie s hudbou – Knižnica Jána Bocatia pozýva na muzikoterapiu

Nový vzdelávací cyklus zameraný na muzikoterapiu otvára Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB). Muzikoterapia je liečebná metóda, ktorá pomocou hudby ovplyvňuje náš psychický i fyzický stav. Prvé z tematických stretnutí má názov Zhadzuj kilá s hudbou.  Bude v stredu 3. apríla 2019 od 16:00 hod. v hudobnom salóniku na Hlavnej 48.  Odborníčky budú hovoriť o vplyve hudby na chuť do jedla, čo úzko súvisí s chudnutím, ale aj nárastom apetítu. Okrem teórie je pre účastníkov pripravená aj zážitková časť muzikoterapie s hudobnými nástrojmi. Materiál potrebný  k workshopu, vrátane jednoduchých hudobných nástrojov, bude k dispozícii.  Záujemcovia sa môžu na vzdelávací cyklus  prihlásiť cez kontakt uvedený na web stránke Verejnej knižnice Jána Bocatia.

Garantkou stretnutí je PhDr. Monika Piliarová, špecializovaná sociálna poradkyňa, klinická psychologička, psychoterapeutka a arteterapeutka, zakladateľka a riaditeľka Denného centra duševného zdravia na Poliklinike nad Jazerom v Košiciach. Lektorkou cyklu bude Bc. Erika Rosiarová, asistentka sociálnej práce a muzikoterapeutka.

VKJB postupne ponúkne muzikoterapeutické, pohybové a arteterapeutické techniky s využitím hudobných aj nehudobných médií. Aktivity budú skupinové, zamerané na relax, oddych, sebapoznanie a tvorivosť. „Počas  stretnutí sa dozvieme o účinkoch hudby na stres, ako naštartovať svoju myseľ s muzikou, či o tom, ako hudba ovplyvňuje kvalitný spánok,“ pozýva na muzikoterapiu v knižnici riaditeľka VKJB Soňa Jakešová.

Aj  nasledujúce muzikoterapeutické stretnutia na témy Hudbou proti stresu  (17. apríl 2019), Naštartuj svoju myseľ s muzikou  (15.máj 2019) a Dobrá hudba na dobrý spánok  (29.máj 2019) budú od 16:00 v hudobnom salóniku Verejnej knižnice Jána Bocatia na Hlavnej ulici 48.

Kontakt:

Mgr. Soňa Kostrábová, manažérka vzdelávacích podujatí VKJB, kostrabova@vkjb.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore