Tlačové správy

Odštartovala jarná časť KFL pre stredoškolákov

Oddnes až do 14. júna odohrá 38 družstiev dokopy 82 zápasov. Každá zúčastnená škola získa nové futbalové dresy a lopty.

 Po úspešnej zimnej sérii prvého ročníka Krajskej futbalovej ligy (KFL), ktorá sa skončila v marci, pokračuje regionálna liga svojom jarnou časťou. Tá je určená stredným školám v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK). Študentská liga KFL – Školský pohár predsedu Košického samosprávneho kraja odštartovala dnes v priestoroch SOŠ Košice-Šaca. Do stredy prebiehajú v kraji okresné kolá súťaže. Zápasy sa odohrajú v telocvičniach a športových halách v Košiciach, Rožňave, Spišskej Novej Vsi, Michalovciach a Sečovciach.

„Na základe pozitívnych výsledkov pilotného ročníka KFL a dobrej spolupráci s Východoslovenským futbalovým zväzom sme sa rozhodli usporiadať súťaž aj pre našich žiakov. Cieľom KFL bolo vrátiť futbal na miesta, kde sa zanikol alebo sa už nehráva. Pri študentskej lige chceme navyše aj takýmto spôsobom skvalitňovať výchovno-vzdelávací proces, prinášať žiakom viac možností na pohyb a budovanie pozitívnych návykov. Teší ma, že medzi hrajúcimi študentmi sú aj registrovaní hráči z oblastných a krajských súťaží, no verím, že KFL uvíta každý, kto sa zapojí,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Do prvého ročníka študentskej KFL sa zapojilo 38 krajských škôl, pričom každá postaví na ihrisko 10-členné družstvo. Celkovo sa odohrá 82 zápasov. Každá zúčastnená škola získa nové futbalové dresy a lopty. Po aprílových okresných kolách budú 6. – 7. mája nasledovať semifinálové. Finále sa uskutoční 14. júna. Družstvá umiestnené na prvých troch miestach získajú pre svoje školy aj poháre a diplom.

„Je to pre nás skvelá príležitosť, ako sa rozvíjať, nakoľko v rámci vyučovania môžeme využívať iba krúžky. Takýto turnaj v rámci reprezentácie našej školy sme ešte neabsolvovali. V rámci KFL máme najvyššie ambície, veríme, že sa nám podarí zvíťaziť,“ povedal Matej Béreš z Hotelovej akadémie v Košiciach.

Krajskú futbalovú ligu – Zimný pohár predsedu KSK hrala od januára do marca tohto roka takmer polovica registrovaných hráčov z Košického kraja, celkovo 93 družstiev. Absolvovali 190 stretnutí, z ktorých vzišiel víťaz súťaže – OŠK Pavlovce nad Uhom. Na druhom mieste skončilo mužstvo FK POKROK SEZ Krompachy a na treťom hráči z MFK Spartak Medzev. Po jarnej časti by mala KFL pokračovať turnajom pre neregistrovaných hráčov.

JUDr. Anna Činčárová, hovorkyňa predsedu KSK

 

+ 421 918 766 004

anna.cincarova@vucke.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore