Tlačové správy

INVENTÚRA v knižnici pokračuje…

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja privíta  v utorok 7. mája 2019 o 17:00 hod. v priestoroch knižnice Andreja HRYCA, slovenského herca filmového plátna a divadelných dosiek, autora knihy INVENTÚRA – nové, doplnené vydanie.

Andrej Hryc sa narodil v Bratislave, kde vyštudoval VŠMU divadelnú fakultu, odbor herectvo u L. Chudíka a prof. J. Budského.  Ako divadelný herec pôsobil v Štátnom divadle v Košiciach a na Novej scéne v Bratislave. Na svojom konte má množstvo filmov, televíznych, divadelných a rozhlasových inscenácií.

„Andy“ Hryc, ako ho mnohí volajú, v roku 2013 krstil svoju prvú autobiografiu INVENTÚRA. „Písať o sebe a o ľuďoch, s ktorými sa človek v živote stretol a ktorí tak či onak ovplyvnili jeho vývoj, konanie, vzdelanie, rozhľad, kariéru a osud, ktorí ho svojou existenciou niekam posunuli alebo naopak pribrzdili jeho vzlet…písať o týchto ľuďoch je ťažké. Je to vlastne inventúra, rekapitulácia“ napísal v úvode knihy Andrej Hryc.

Od marca 2019 je na knižnom trhu INVENTÚRA – nové, doplnené vydanie. „Prvé, dvadsaťtisícové vydanie mojej knihy je z pultov preč. Prišlo na rad druhé vydanie.  Uplynulo 6 rokov a ja som dopísal 60 nových strán“ prezradil samotný autor. A hoci v novom, doplnenom vydaní  bilancuje kľúčové udalosti posledných šiestich rokov svojho života, jednu vec nezmenil – v osobnom a verejnom zúčtovaní nešetrí nikoho…

Čo všetko musia absolvovať filmári, ak chcú uspieť v nominácii na Oscara, ako sa nakrúcal film Čiara, prečo sa rozhodol zorganizovať petíciu pre svojho kolegu Dušana Cinkotu alebo prečo sa Andrej Hryc rozhodol vrátiť do politiky…to je len pár otázok, na ktoré sa odpovede môžu návštevníci knižnice v daný deň dozvedieť priamo od samotného hosťa.

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Andrej Hryc – autor knihy INVENTÚRA – nové, doplnené vydanie  pozývajú širokú verejnosť v utorok 7. mája 2019 o 17:00 hod. do priestorov knižnice, ul. Lipová č.3 na stretnutie spojené s autogramiádou. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt:

www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj:

https://www.youtube.com/watch?v=YQl1DCLUsAg

https://www.pantarhei.sk/knihy/biografie/film-hudba/inventura-doplnene-vydanie.html

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore