Tlačové správy

Leto v parku začína už o päť dní

Areál košického kúpaliska Ryba, kde sa bude konať tohtoročný festival Leto v parku. Foto: Tomáš Čižmárik

Areál košického kúpaliska Ryba, kde sa bude konať tohtoročný festival Leto v parku. Foto: Tomáš Čižmárik

Obľúbený mestský festival Leto v parku, ktorý už štvrtý rok spríjemňuje Košičanom i návštevníkom mesta prázdninové dni, odštartuje už o päť dní. „Od 6. do 12. augusta 2012 sa môže široká verejnosť tešiť v Košiciach na netradičné hudobné spojenia známych i menej známych, ale kvalitných umelcov, divadelné a filmové predstavenia, tvorivé dielne pre deti i dospelých a bohatý sprievodný program, ale najmä na skvelú letnú atmosféru,“ uviedol projektový manažér festivalu Jozef Môcik. Festival je jedným z kľúčových podujatí projektu n. o. Košice 2013, hoci tento rok svoje tradičné miesto v Kasárňach/Kulturparku, pre ich rekonštrukciu, vymenil za kúpalisko Ryba na Aničke.

„Všetci sa už tešíme na zrekonštruovaný Kulturpark, do ktorého sa budúce leto festival určite vráti, ale verím, že túto sezónu si ho vychutnáme aj v prostredí kúpaliska na Aničke. Je vlastne dobre, že aj tento oddychový areál v meste opäť ožíva zaujímavými kultúrnymi aktivitami. Veľkým lákadlom bude určite režisér, producent a hudobník Emir Kusturica, čo len potvrdzuje, že projekt Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK) prináša do Košíc aj osobnosti svetového významu,“ konštatovala viceprimátorka Košíc a splnomocnenkyňa mesta pre projekt EHMK Renáta Lenártová.

Košická viceprimátorka Renáta Lenártová, splnomocnenkyňa mesta Košice pre projekt Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 a Jozef Môcik, projektový manažér na tlačovej besede k festivalu Leto v parku 2012. Foto: Tomáš Čižmárik

Košická viceprimátorka Renáta Lenártová, splnomocnenkyňa mesta Košice pre projekt Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 a Jozef Môcik, projektový manažér na tlačovej besede k festivalu Leto v parku 2012. Foto: Tomáš Čižmárik

Mesto Košice vyšlo organizátorom v ústrety už v predstihu a iniciatívne nechalo upraviť príjazdové komunikácie a verejné osvetlenie v okolí kúpaliska. Vodiči by však mali využiť najmä záchytné parkoviská, pretože v bezprostrednom okolí nie je dostatok parkovacích miest. Najmä Košičanom odporúčame využiť mestskú hromadnú dopravu a všímať si dopravné zmeny.

Sedem festivalových dní prinesie vyše 15 koncertov lokálnych, slovenských a zahraničných kapiel a široký záber programových a zábavných aktivít pre celú rodinu a všetky vekové kategórie. Nepochybne najväčšou hviezdou bude už spomínaný svetoznámy režisér a filmový producent Emir Kusturica, ktorý sa v piatok predstaví ako muzikant so svojou kapelou No Smoking Orchestra. Po živom vystúpení tohto sarajevského rodáka a absolventa pražskej FAMU sa môžu jeho priaznivci tešiť aj na nočné premietanie. Okrem filmového prekvapenia je pripravený dokumentárny film Maradona podľa Kusturicu, ktorý prevedie divákov búrlivým životom futbalovej legendy Diega Maradonu, v rytme balkánskej dychovky nesúci sa film Život je zázrak a emocionálny príbeh Prekliatie ostrova St. Pierre so Juliette Binoche a Danielom Auteuilom.

Areál košického kúpaliska Ryba, kde sa bude konať tohtoročný festival Leto v parku. Foto: Tomáš Čižmárik

Areál košického kúpaliska Ryba, kde sa bude konať tohtoročný festival Leto v parku. Foto: Tomáš Čižmárik

Návštevníci festivalu, ktorí si z programovej ponuky vyberú iba denné akcie, majú vstup na všetky podujatia počas dňa zahrnutý v cene štandardnej vstupenky na kúpalisko. „Mysleli sme tým najmä na rodiny s deťmi, ktoré tak môžu stráviť celý deň na kúpalisku a v cene kúpaliska majú postarané o program pre seba aj svoje ratolesti,“ uviedol Môcik. Ako spresnil, areál kúpaliska je otvorený od 7,30 do 18,00, bazénová časť od 10,00 hod. Večer bude kúpalisko slúžiť iba festivalovému programu.

Organizátori mysleli aj na nerozhodných návštevníkov kúpaliska a tí, ktorí sa napr. až večer rozhodnú ostať na večerný hudobný, resp. divadelný program, môžu si vstupenky dokúpiť za cenu, zodpovedajúcu rozdielu medzi vstupným na kúpalisko a festivalovou vstupenkou na daný deň. Znamená to napríklad, že v bežný festivalový deň si k vstupnému za kúpalisko doplatia iba 3,50 eura.

Organizátori si vyhradzujú právo obmedziť na nevyhnutný čas, v prípade naplnenia kapacity areálu, vstup do kúpaliskovej časti. Viac informácií o vstupnom, doprave a pravidlách festivalu nájdete na webovom portáli www.letovparku.sk v sekcii /INFO/.

Prehľad cien vstupného na LETO V PARKU 2012 v týždni od 6. – 12. 8. 2012

Celodenná vstupenka pre dospelého 3,50 eura (platí od 7.30 do 18.00)

V cene vstupného je zahrnutý vstup do všetkých častí areálu, na ranné cvičenie s raňajkami, do festivalovej knižnice, na divadelné predstavenia pre deti, tvorivé dielne, iný sprievodný program a samozrejme aj pre vstup do bazénovej časti areálu. Vstupenka platí do 18.00 hod.

Celodenná detská vstupenka 2,50 eura (platí pre deti od 6 – 12 rokov od 7.30 do 18.00) V cene vstupného je zahrnutý vstup do všetkých častí areálu, na ranné cvičenie s raňajkami, do festivalovej knižnice, na divadelné predstavenia pre deti, tvorivé dielne, iný sprievodný program a samozrejme aj pre vstup do bazénovej časti areálu. Vstupenka platí do 18.00 hod.

Celodenná detská vstupenka 0,50 eura (platí pre deti do 6 rokov od 7.30 do 18.00)

Festivalová vstupenka 7 eur (platí denne od 7.30 do 22.00, resp. do ukončenia akcie)

Platí ako celodenná vstupenka do areálu, do bazénovej časti a na sprievodný program, vrátane hlavného večerného programu.

Festivalová vstupenka 12 eur (platí denne od 7.30 do 22.00, resp. do ukončenia akcie v piatok 10. 8. 2012 a v nedeľu 12. 8. 2012)

Platí ako celodenná vstupenka do areálu, do bazénovej časti a na sprievodný program, vrátane hlavného večerného programu počas najsilnejších festivalových dní.

Festivalová permanentka 24 eur (platí denne od 7.30 do 22.00, resp. do ukončenia akcie)

Platí ako celodenná vstupenka do areálu, sprievodný program vrátane večerného hlavného programu v najsilnejšie festivalové dni. Neplatí ako vstupenka do bazénovej časti areálu.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore