Tlačové správy

Bohaté leto vo Verejnej knižnici Jána Bocatia

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila počas prázdnin bohatý letný program, na ktorý pozýva svojich čitateľov a verejnosť.

Knižnica sa aj tento rok zapojila do projektu Prečítané leto, ktorý je určený detským čitateľom. Každý prázdninový týždeň predstaví jednu tému a k nej pridá aj lákavé tipy na čítanie. Tematické knižné tipy VKJB ponúkne v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5 a svojich najväčších pobočkách na Terase, KVP a Nad jazerom. K viacerým témam knižnica pripravila  tvorivé dielne a workshopy.

Knižnica Jána Bocatia pozýva aj na nové výstavy, ktoré budú prístupné počas leta. Od 7. júla do 3. septembra 2021 bude v centrálnej požičovni VKJB na Hviezdoslavovej 5 výstava s názvom S korunou v oblakoch výtvarníčky a dizajnérky Ľudmily Žoldákovej. Autorka patrí do generácie mladých, výrazných košických umelcov. Do svojich prác pridáva po troškách, v podobe dômyselných esencií, humor a tradície. Ľudmila  Žoldáková po ukončení štúdia založila módnu značku LU:KA fashion, ktorá kladie dôraz na etickú módu a zodpovedné podnikanie. Realizovala niekoľko prehliadok, okrem iných v roku 2017 počas festivalu ART FEST Košice zaujala prehliadkou kolekcie látok inšpirovanou slovenskou výšivkou a street artom. Pripravila tiež autorskú multižánrovú prehliadku inšpirovanú slovanskou mytológiou a ženskými postavami, či divadelnú multižánrovú fashion show Anna Karenina. Založila aj módnu značku DIVA BARA, pre ktorú navrhuje vlastné autorské látky. Ľudmila Žoldáková vyštudovala Ateliér Vizuálnej Komunikácie u doc. Jozefa Haščáka na FU TU v Košiciach, aktuálne sa venuje ilustrácii a módnemu dizajnu.

Počas prázdnin bude knižnica Jána Bocatia vo svojej pobočke na sídlisku KVP na Hemerkovej 39 prezentovať výstavu detských ručných prác s názvom Z obrázkovej manéže. 

Vianoce v lete je názov obľúbenej letnej burzy kníh, na ktorú VKJB pozýva 14. júla. Burza bude pred knižnicou na Hlavnej 48 v Košiciach, kde sídli regionálne a hudobné oddelenie VKJB. Čitatelia  si môžu za dobrovoľný príspevok vybrať knižný darček z bohatej ponuky titulov. VKJB do burzy pripravila stovky zaujímavých kníh z oblasti beletrie, odbornej literatúry a tiež notový materiál. Bonusom pre návštevníkov bude aj 50-percentná zľava z ročného zápisného do knižnice. Pre deti budú pripravené tematické tvorivé dielne.

V auguste sa v centrálnej požičovni VKJB na Hviezdoslavovej 5 uskutoční trojdňový súťažný turnaj v scrabble, pričom zmerať sily si budú môcť všetky vekové kategórie čitateľov. Okrem zábavy na výhercov čakajú vecné ceny a bonusy.

Špeciálne na tých, ktorí čítanie považujú za svoju vášeň a svoje čitateľské zážitky radi  zdieľajú s inými, je zacielený nový čitateľský klub pri knižnici Jána Bocatia. Nadšených knihomoľov knižnica privíta na prvom klubovom stretnutí koncom leta. Bližšie informácie záujemcovia nájdu na web stránke knižnice a sociálnych sieťach.

Verejná knižnica Jána Bocatia poskytuje aj počas leta knižnično-informačné služby v deviatich pracoviskách, v centrálnej požičovni na  Hviezdoslavovej 5, špecializovaných oddeleniach  hudobnom a regionálnom na Hlavnej 48 a pobočkách v Barci, Šaci a sídliskách Terasa, KVP, Furča, Nad Jazerom.

Kontaktná osoba:

Mgr. Erika Palágyiová

vedúca Útvaru regionálnej, koordinačnej a projektovej činnosti VKJB

palagyiova@vkjb.sk, +421 915 719 246

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore