Tlačové správy

Východoslovenská galéria získala ocenenie časopisu Pamiatky a múzeá

Východoslovenská galéria získala ocenenie časopisu Pamiatky
a múzeá za výstavu Umením a slovom – kultúrne dedičstvo Rádu premonštrátov v Jasove

Časopis Pamiatky a múzeá – revue pre kultúrne dedičstvo, spoločne s vydavateľmi Slovenským národným múzeom a Pamiatkový úradom SR udelil v stredu 8. 9. 2021 výročné ceny za rok 2020. O oceneniach rozhodla po tridsiaty raz redakcia a redakčná rada časopisu, ktorý si tohto roku pripomína 70. výročie svojho vzniku.

Redakčná rada spomedzi 127 nominovaných vybrala 18 projektov, z ktorých hlasovaním určila nositeľov siedmich výročných cien. Cenu v kategórii expozícia – výstava získali Katarína Nádaská, Jozef Tušan, Richard Tomory a Východoslovenská galéria v spolupráci s Rádom premonštrátov – Opátstvom Jasov za výstavu Umením a slovom – kultúrne dedičstvo Rádu premonštrátov v Jasove, ktorá uspela v silnej konkurencii.
Ocenenie prebrala riaditeľka Východoslovenskej galérie Dorota Kenderová: „Práca v oblasti kultúrneho dedičstva prináša sama o sebe dostatok satisfakcie. Osobitné uznanie, akým je cena Pamiatok a múzeí, vnímame ako ocenenie nielen nášho profesionálneho záujmu, ale aj osobného zanietenia celého tímu VSG a spolupracujúcich kolegov na tomto výstavnom projekte.“

Kontaktná osoba:
Dominika Čupková
PR a marketingová manažérka
dominika@vsg.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore