Tlačové správy

Program „Jump for CEE“ začína už 1. novembra 2021

Estónsky startupový akcelerátor Startup Wise Guys rozširuje svoje aktivity zamerané na zlepšovanie úrovne podnikateľských zručností pre jednotlivcov a tímy, ktorí boli negatívne ovplyvnení aktuálnou krízou spôsobenou ochorením Covid-19, aj na Slovensko. Prvé podujatie IdeaHack sa uskutoční v pondelok 1. novembra 2021 a prihlásiť sa je možné už dnes.

Startup Wise Guys patrí medzi najúspešnejšie startupové akcelerátory v Európe. Nový program s názvom „Jump for CEE“, ktorý je čiastočne financovaný z podpory Impact Challenge pre strednú a východnú Európu spoločnosti Google.org, je určený na podporu ekonomicky zraniteľných ľudí v regióne strednej a východnej Európy. Všetky podujatia programu „Jump for CEE“ sú pre účastníkov bezplatné.

Pandémia spôsobila katastrofu v mnohých ľudských životoch, ohrozila zdravie a pre milióny ľudí priniesla aj vlnu ekonomických problémov. Mnoho ľudí zisťuje, že návrat do práce znemožňujú chronické zdravotné problémy, strata blízkych, kolaps celých priemyselných odvetví alebo pracovné miesta prestávajú existovať. Aj z týchto dôvodov spustil Google.org svoj program Impact Challenge CEE s cieľom podnietiť charitatívne inovácie, na ktoré prerozdelil  neziskovým organizáciám, akademickým inštitúciám a podnikateľským subjektom viac ako 2 miliónov EUR. Startup Wise Guys, uznávaný za svoju prácu v regióne, bol vybraný ako jeden z príjemcov grantu.

Ich nový akceleračný program „Jump for CEE“ je určený na podporu ekonomicky zraniteľných ľudí v regióne strednej a východnej Európy, pričom všetky podujatia organizované v rámci programu sú pre prijatých účastníkov bezplatné. Program pomôže 400 účastníkom rozvíjať ich podnikateľské nápady a zručnosti potrebné pre úspešnú realizáciu nápadov. Všetky aktivity programu – Idea Hack, Hackathon a pre-akcelerátor sa uskutočnia v online prostredí a pomôžu záujemcom formovať nápady, budovať podnikateľské myslenie, učiť sa základy podnikania a využívať sieť kolegov a mentorov.

„To, čo mnohí ľudia mimo startupovej komunity nemusia nevyhnutne vedieť, je, že zakladatelia startupov a ich investori vždy premýšľajú o spôsoboch, ako svoj úspech vrátiť späť. Zakladatelia startupov sú poháňaní vášňou pre riešenie problémov, nie peniazmi. To je to, čo ich odlišuje od ostatných majiteľov firiem. Naším cieľom je vložiť silu a skúsenosti SWG do tohto projektu, aby sme umožnili ľuďom v núdzi stať sa riešiteľmi problémov,“ povedal Cristobal Alonso, generálny riaditeľ Startup Wise Guys.

Účastníci programu „Jump for CEE“ nepotrebujú mať pred prihlásením sa do programu podnikateľskú skúsenosť alebo pripravený podnikateľský plán. Prihlásiť sa môže ktokoľvek z Litvy, Lotyšska, Estónska, Poľska, Českej republiky, Slovenska, Bulharska, Grécka, Maďarska alebo Rumunska, ktorý má dobré základy angličtiny a digitálne zručnosti. Podujatie Idea Hack, ktoré sa uskutoční 1. novembra 2021, pomôže účastníkom formovať ich víziu, zatiaľ čo Hackathon je 48-hodinové online podujatie, ktoré vyvrcholí vystúpením pred porotou. Každý, kto sa zúčastní jedného alebo oboch z uvedených podujatí, sa následne môže prihlásiť do pre-akcelerátora, ktorý sa bude konať v online priestore po dobu ôsmich týždňov. „Jump for CEE“ bude opakovane otvárať tieto tri typy podujatí, a to až do decembra 2022.

Viac informácií o programe a prihláškach:

https://startupwiseguys.com/jumpforcee/ 

Kontakt:

Joe Krasean, PR account manager, Black Unicorn PR

joe@blackunicornpr.com

Katarína Podracká, Managing partner, getCLIENTS

podracka@getclients.sk

O Startup Wise Guys

Startup Wise Guys (SWG) je jedným z najúspešnejších európskych B2B akcelerátorov a jedným z najaktívnejších investorov do začínajúcich startupov. SWG bola založený v Tallinne v roku 2012 a doteraz pomohol viac ako 500 zakladateľom posunúť ich podnikanie na vyššiu úroveň. K dnešnému dňu Startup Wise Guys uskutočnil viac ako 235 startupových investícií, zaznamenal päť ukončení a dosiahol celkové prežitie a úspešnosť startupov nad 77 %. Startup Wise Guys spravuje programy akcelerátora SaaS z Milána, ako aj programy zamerané na kybernetickú bezpečnosť od spoločnosti Cosenza. S výrazným dodatočným zastúpením v Škandinávii, Poľsku, Ukrajine, Afrike a na Balkáne sa SWG snaží stať sa hlavným akceleračným programom pre akýkoľvek B2B startup, ktorý sa chce globálne rozšíriť. Startup Wise Guys bol vyhlásený za Hottest Accelerator na súťaži Europas Startup Awards v roku 2021.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore