Tlačové správy

Špeciálna akcia pre návštevníkov Leta v parku – dva vstupy na jednu vstupenku

Festival Leto v parku prichádza od dnešného dňa so špeciálnou ponukou. „Pretože naše kapacity majú ešte stále rezervy a názor fanúšikov je pre nás podstatný, rozhodli sme sa vstupenky na program v stredu, vo štvrtok a v sobotu ponúknuť za špeciálnu cenu 3,50 eura. V praxi to  znamená, že jedna vstupenka na tieto festivalové dni sa rovná dvom vstupom,“ informoval projektový manažér festivalu Leto v parku  Jozef Môcik.  Ako dodal, chcú takto vyjsť v ústrety fanúšikom, aby si skvelú atmosféru festivalu vychutnalo čo najviac ľudí. „Už teraz sa tešíme na všetkých, ktorí si k nám nájdu cestu,“ uzavrel Môcik.

Festival Leto v parku - Deň 1 - foto: Slavomír Stankovič

Festival Leto v parku - Deň 1 - foto: Slavomír Stankovič

Organizátori zároveň upozorňujú všetkých, ktorí chcú zažiť a na vlastné oči vidieť koncerty Emira Kusturicu a slovenskej stálice Janky Kirschner. Na Kusturicov  koncert v piatok, spojený s letnou filmovou nocou, je k dispozícii už len posledných 150 lístkov. Podobne je na tom aj naplnenosť nedeľného koncertu Janky Kirschner, na ktorý je k dispozícii už len 180 lístkov. Kto má o ne záujem, mal by si lístky zabezpečiť včas.

Štvrtý ročník mestského festivalu Leto v parku má za sebou prvé dva festivalové dni. Prvý sa  niesol v znamení toho najlepšieho, čo doma máme. Famózny akordeonista Michal Červienka za sprievodu Marcela Buntaja rozprúdil krv v žilách prizerajúcich sa, ktorých v  pravom festivalom tempe udržiaval Marián Čekovský s jeho mnohopočetnou kapelou priateľov. Očarení bezprostrednosťou a priateľskou atmosférou neostali iba návštevníci,  ale aj primátor mesta Košice Richard Raši a námestníčka primátora mesta Renáta Lenártová, ktorí festival slávnostne otvorili. „Hranie doma má vždy inú príchuť. Mal som okolo seba skvelých pánov muzikantov, a tak sme sa mohli konečne poriadne hudobne vyblázniť,“ priblížil atmosféru otváracieho dňa Marián Čekovský.

Gitarista Henry Tóth počúva klavíristu Mariána Čekovského počas ich spoločného vystúpenia na festivale Leto v parku, ktorý sa v týchto dňoch koná v košickom rekreačnom areáli Ryba - Anička. Foto: Slavomír Stankovič

Gitarista Henry Tóth počúva klavíristu Mariána Čekovského počas ich spoločného vystúpenia na festivale Leto v parku, ktorý sa v týchto dňoch koná v košickom rekreačnom areáli Ryba - Anička. Foto: Slavomír Stankovič

V druhý deň festivalu si prišli na svoje najmä priaznivci slovenskej indie hudobnej scény. Návštevníkov rozohriala predkapela Plastic Swans, ktorá reprezentuje mladú generáciu slovenských hudobníkov. Skvelé, energické vystúpenie naladilo baviacich sa ľudí na príchod už hudobnej, znovu navrátenej legendy Le Payaco. Tá neostala nič dlžná svojej povesti skvelej koncertnej kapely. Zahrali aj skladby, ktoré naživo neodzneli uplynulých sedem rokov, za čo ich publikom ocenilo veľkým potleskom.

A čo prinesie festivalová streda? Bude to deň s prívlastkom divadelný. Je už tradíciou, že počas festivalu Leto v parku je vždy odpremiérovaná nová hra skvelého divadelníka a režiséra Stana Bilého. Inak to nebude ani dnes. Zástupca košickej divadelnej scény prinesie novú stand up tragikomédiu, ktorá má ambíciu vzbudiť v ľuďoch nádej na nový začiatok. A samozrejme, nebude chýbať aj tradičná filmová bodka.

Viac info o festivale ako aj podrobný program nájdete na: http://www.letovparku.sk/

Návštevníci festivalu Leto v parku pri pozeraní večerného filmu. Foto: Slavomír Stankovič

Návštevníci festivalu Leto v parku pri pozeraní večerného filmu. Foto: Slavomír Stankovič

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore