Tlačové správy

Splňte s nami vianočné priania detí z košických detských domovov

Veríte v zázraky? My, áno… Stačí, ak kúpite jeden darček alebo prispejete na transparentný účet a zázraky sa premenia na skutočnosť. Obdarujte detičky z košických detských domovov, ktoré nestrávia Vianoce v kruhu rodiny.

Vianoce sú časom lásky, pohody a harmónie. Zároveň sú však snáď najcitlivejším obdobím pre deti, ktoré vyrastajú v detských domovoch. Nie všetci majú totiž šťastie prežiť vianočné sviatky plné lásky v kruhu svojej rodiny pod stromčekom a rozbaľovať svoje vytúžené darčeky.

Projekt Vianočné prianie sa  už druhý rok po sebe snaží vytvoriť  radostné Vianoce všetkým zverencom v košických detských domovoch, a to vďaka ľuďom, ktorým záleží na rozžiarených očkách detí, ktoré v živote nemajú toľko šťastia. Prostredníctvom portálu https://vianocneprianie.sk môžete aj Vy vyčariť úsmev na tvári malým aj veľkým, ktorí si pod stromčekom rozbalia svoj vysnívaný darček.

Projekt vznikol spojením síl troch kamarátok, ktoré zdieľajú rovnaké hodnoty. Organizátorky charitatívneho podujatia totiž veria v zázraky, a preto sa aj tento rok snažia naplniť srdcia radosťou tým, ktorí vianočné sviatky nestrávia v kruhu rodiny.

„Vianočné prianie v roku 2020 splnilo sny 215 deťom z centier pre deti a rodiny v Košiciach. Naši úžasní darcovia obdarovali viac ako 160 detí. Zvyšným sme vďaka vyzbieraným peniazom, ktoré nám poslali darcovia na transparentný účet, mohli takisto nakúpiť darčeky. Ani jedno dieťa teda neostalo bez vytúženého vianočného priania. Som nesmierne šťastná, že sme sa pustili do tohto projektu a dokázali sme, že zázraky sa dejú,” povedala autorka myšlienky Zuzana Slivenská.  Za zvyšný príspevok organizátorky nakúpili 18 spoločenských hier, mobil a dokonca počítač pre študentov, ktorý nevyhnutne potrebovali pre svoje štúdium.

Po minuloročnom úspechu nie je dôvod na to, aby opäť spolu s Vami, milí darcovia, nerozžiarili očká detičkám z košických detských domovov.  „Verím, že aj tento rok sa nám podarí naplniť priania všetkým deťom, ktorým nebolo dopriate stráviť Vianoce s najbližšími. Tento projekt sme síce vytvorili v našich hlavách, ale dali sme doň naše srdcia. Vďaka tomu sme aj my obdarované tým najkrajším darčekom, a to detskou láskou,” dodala Zuzana Slivenská.

Ako sa zapojiť?

Prostredníctvom rovnomenného internetového portálu môže ktokoľvek z Vás zakúpiť darček alebo naň prispieť finančne. Na webovej stránke https://vianocneprianie.sk nájdete zoznam krstných mien všetkých detičiek, ich vek a hlavne darček, po ktorom túžia. Stačí, že naň kliknete a budete presmerovaný na stránku, kde ho môžete zakúpiť. Rezervácia jednotlivých darčekov pre deti bude ukončená 10.decembra 2021.

Darček zabaľte a označte číslom priania a následne ho odneste na zberné miesto do 14. decembra 2021 do Hotela Centrum na Južnú triedu 2A v Košiciach alebo napíšte na info@vianocneprianie.sk a organizátorky preň  prídu osobne.

Zároveň projekt môžete podporiť aj finančne, a to akoukoľvek čiastkou na transparentný účet. SK39 0900 0000 0051 8504 6904. Vďaka vyzbieraným peniažkom budú obdarené všetky detičky, keďže cieľom je, aby žiadne dieťa neostalo bez darčeka a zároveň bez úsmevu na jeho tváričke.

Možno je pre niekoho strojček na holenie, tepláková súprava alebo aktovka samozrejmosťou. Verte, že pre tieto detičky to je oveľa viac – je to vysnívaný dar. „Neprestávajme snívať a veriť v zázraky. Kúpa darčeku je však viac ako vianočné prianie, je to pre mnohých splnený sen.”

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Zuzana Slivenská

E-mail: info@vianocneprianie.sk

Tel.: +421911455313

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore