Tlačové správy

Sobota u Andrássyovcov

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, usporiada dňa 28.5.2022 v čase 17:00 – 22:00 hod. podujatie s názvom Sobota u Andrássyovcov, ktoré je súčasťou cyklu podujatí Noc múzeí a galérií 2022. Do tohto podujatia sa zapojilo spolu s trebišovským múzeom šesť ďalších župných kultúrnych inštitúcií s cieľom prezentovať kultúrne dedičstvo Slovenska a jeho význam čo najširšej verejnosti.

Deti i dospelých čaká zaujímavý program. V netradičnom večernom čase od 17:00 do 20:00 hod. sú naplánované rôzne detské aktivity a atrakcie priamo v kaštieli, ale i v exteriéri. Okrem tradičných prehliadok múzea za súmraku budú súčasťou programu aj sprievodné podujatia – zážitková jazda na historickom traktore a jazda na poníkoch. Sprístupnená bude Expozícia poľovníctva a ochrany zveri, ktorá je u detí veľmi obľúbená. Zaujímavou atrakciou bude sprístupnenie vodnej veže, ktorá sa nachádza v priestoroch bežne pre návštevníkov neprístupných.

Pre dospelých je v čase od 20:00 hod. pripravená v priestoroch expozície Tokajského vinohradníctva a vinárstva komentovaná ochutnávka vín.

Kontaktná osoba:

Tatiana Vargová

Emailová adresa: muzeumlektorky@gmail.com

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore