Tlačové správy

Futbal na javisku aj na ihrisku

Trnavské Divadlo Jána Palárika prináša do Štátneho divadla Košice dokudrámu o futbalových udalostiach spred štvrťstoročia. Veľký futbalový súboj Košíc a Trnavy si herci oboch divadiel zopakujú aj na ihrisku.

Písal sa 11. jún 1997. Dátum, ktorý je dodnes nezmazateľne zapísaný v pamäti futbalových fanúšikov Košíc a Trnavy. Hráči 1. FC Košice získali po víťazstve v derby s Lokomotívou historicky prvý majstrovský titul, keď v poslednom kole preskočili v tabuľke Trnavu, ktorá (ne)pochopiteľne prehrala na ihrisku zachraňujúcej sa Rimavskej Soboty. Aj po štvrťstoročí sú udalosti okolo tohto boja o titul predmetom veľkých diskusií a dohadov.

Všetci fanúšikovia futbalu v Košiciach, ale nielen tí, budú mať vo štvrtok 8. septembra 2022 možnosť vrátiť sa v čase. Trnavské Divadlo Jána Palárika prináša na javisko Historickej budovy ŠDKE jedinečnú dokudrámu FUTBAL ALEBO BÍLÝ ANDĚL V PEKLE. Hra je zostavená z autentických dokumentárnych materiálov, ktoré pre potreby divadla zozbieral herec a veľký fanúšik trnavského futbalu Michal Jánoš. Výnimočný slovenský dramaturg a prozaik Daniel Majling spracoval dokumentárne materiály do nesmierne trefnej a vtipnej hry. Veľké ambície, vášeň pre šport, túžba po úspechu, obavy zo zlyhania, sklamanie z prehry a všadeprítomný tieň korupcie. Aj to sú témy, o ktorých vypovedá táto inscenácia.

A pre Košičanov máme ešte jedno prekvapenie. Súboj Košíc a Trnavy sa zopakuje aj na futbalovom ihrisku, tentoraz v podaní hercov. V piatok 9. septembra o 10:00 môžu na ihrisku Tréningového centra Kalimero na Popradskej ulici 15 vidieť košických a trnavských hercov v netradičných úlohách. Príďte sa presvedčiť, či sú ich futbalové zručnosti rovnako dobré ako tie herecké.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR Štátneho divadla Košice

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore