Tlačové správy

Z rozprávky do rozprávky, z knižky audioknižka – košický Maják nádeje pripravil pre deti Rozprávky o zvieratkách

Kde bolelo tam bolelo, bolelo raz jednu Ovečku bruško. Zjedla zakázanú ďatelinku…. Takto nejako sa začalo príjemné stretnutie a posedenie pri príležitosti „krstu“ audioknižky Rozprávky o zvieratkách, ktoré sa uskutočnilo 16. novembra 2022 na Teologickej fakulte v Košiciach.

Herec Juraj Zetyak otvoril podujatie čítaním in medias res z útlej knižočky Ovečka. Milan Kolcun ako moderátor priniesol všetky dôležité informácie a vďaka jeho tradične netradičnej forme sa hostia uvoľnili a na ich tvárach sa objavil úsmev. Nenútene sa mohli oboznámiť s novým výtvorom z dielne Majáka nádeje, audio podobou štyroch rozprávok od autorov Soni Vancákovej Dušana Borženského. Krstným otcom sa stal Jaro Kerner, ktorý už rok funguje ako dobrovoľník v tomto občianskom združení a venuje mu veľa svojho voľného času a odborných skúseností.

Knižky už existujú dlhšie, ale „Maják“ svoju snahu priblížiť sa stále väčšiemu počtu ľudí chcel posunúť o level vyššie a prišiel s ideou urobiť z literárnych rozprávok audio nahrávky. S nápadom sa stotožnili divadelní herci z Košíc a Prešova a svoje hlasy prepožičali Šteniatku, Ovečke, Žirafke a Mravčekovi a na svete je prekrásne CD-čko venované deťom, ktoré ešte nevedia samostatne čítať alebo sa čítať len učia. A naozaj prinesie pôžitok všetkým, ktorí si ho vypočujú. Rozprávka je fenomén a má svoje nenahraditeľné miesto pri výchove, vzdelávaní a odovzdávaní poznania.

Ako večer plynul, bolo v ovzduší cítiť radosť a neformálne nadšenie. Vnímali sme lásku, ktorá by nemala byť len našim cieľom, ale aj cestou. „Krstu“ sa pre pracovné povinnosti nemohli zúčastniť všetci herci, ale poďakovali sa za možnosť podieľať sa na charitatívnej činnosti. Spolu s profesionálnym štúdiom Rádio Spoty odviedli super prácu a podporili tak Maják nádeje v jeho neutíchajúcich aktivitách, smerovaných k zlepšeniu životných podmienok ľudí žijúcich v núdzi.

Celý výťažok z predaja je venovaný rodinám, ktoré „Maják“ zastrešuje.

V neposlednom rade treba povedať, že tento projekt a tlač CDčiek podporilo mesto Košice. Pomáhali naozaj všetci.

Mgr. Soňa Grmanová

Maják nádeje – nízkoprahové centrum pre rodiny v núdzi

nizkoprah.centrum.majaknadeje@gmail.com

www.majak-nadeje.eu

 

Fotografie si môžete stiahnuť na:

https://drive.google.com/drive/folders/1ZOxfefrCPGNCRkf5RFN8J3I1ZuAQXjs?usp=sharing

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore