Tlačové správy

Sociálne siete žijú Otváracím ceremoniálom Košice – EHMK 2013

Košice 2013V rámci Otváracieho ceremoniálu Košice – EHMK 2013 je pripravených takmer 200 podujatí, na ktorých vystúpi približne 1000 účinkujúcich na 70 miestach v meste a blízkom okolí. Počas dvoch dní je pripravená kvalitná a pestrá séria podujatí, namiešaná presne tak, aby si každý prišiel na svoje.

Otvárací ceremoniál je vstupná reprezentatívna udalosť, ktorá veľkolepo odštartuje ročnú lavínu kultúry a umenia. Bude to víkend plný multižánrových podujatí pre domácich a zahraničných návštevníkov, ktorí spoločne vytvoria Planétu Košice. Ceremoniál v sebe dramaturgicky spája podujatia reflektujúce bohatú históriu mesta na jednej strane, na strane druhej prináša futuristické vízie kultúrneho života v meste. Program vyvrcholí Veľkou otváracou show v nedeľu na Hlavnej ulici, ostatné podujatia sú tématicky rozdelené do programových blokov (Raňajky v meste, Medzinárodné kultúrne body, Víkend dizajnu a módy, Zimný zber Fakulty umení, SPOTs, Terra Incognita, Hudba v meste, Scéna divadla a tanca, K.A.I.R a ďalší sprievodný program). Jedným z „ťahákov“ otváracieho ceremoniálu je koncert britskej skupiny Jamiroquai.

„Projekt Košice 2013 naštartoval v našom meste transformačný proces. Okrem toho sa nám podarilo Košičanom ponúknuť svetových umelcov ako napríklad francúzskeho architekta Dominique Perraulta, amerických hudobníkov Franka Londona a Paula Shapira, či režiséra Emira Kusturicu. V roku 2013 chystáme ‚doniesť‘ ďalších svetových umelcov, medzi ktorých patrí Gyula Kosice či Tokijský metropolitný symfonický orchester. Napriek tomu sa v médiách objavovali len sporadické informácie o týchto špičkových umelcoch. Pri príprave Otváracieho ceremoniálu sme rozmýšľali, ako poňať mediálnu kampaň tak, aby zasiahla čo najväčší okruh ľudí. Mali sme dve možnosti. Použiť veľké množstvo verejných prostriedkov na reklamnú kampaň, čo sme si nemohli dovoliť a v tejto dobe sme to ani nechceli. Alebo vymyslieť marketingovú akciu, ktorá by kvôli pochybnostiam o korektnosti výberu účinkujúcich či politického pozadia rozprúdila verejnú diskusiu. To sa nám aj podarilo. Svedčí o tom zvýšený záujem médií a tej časti umeleckej obce, ktorá sa považuje za najprogresívnejšiu. Na portáloch sociálnych sietí spustili kampaň, čo spôsobilo nebývalý záujem o program Otváracieho ceremoniálu a návštevnosť webovej stránky prekonáva v týchto dňoch všetky rekordy. V priebehu pondelka sme zaznamenali takmer 5000 návštev a verejnosť sa začala intenzívne zaujímať o program Otváracieho ceremoniálu Košíc – EHMK 2013. Sme veľmi radi, že pani Anna Gaja prejavila nadhľad a pochopenie pre našu akciu.“ Povedal na margo aktuálnej „kauzy Anna Gaja“ riaditeľ n. o. Košice 2013 Ján Sudzina.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore