Tlačové správy

Židia v boji a odboji

Knižnica pre mládež mesta Košice, České centrum Bratislava, Združenie židovských vojáků a odbojářů v Praze a Historický ústav AV ČR, v. v. i., Praha Vás pozývajú na výstavu z kapitol boja a odboja československých Židov

ŽIDIA V BOJI A ODBOJI

PlagatSlávnostné otvorenie výstavy sa uskutoční 4.marca 2013 o 10.00 hod. v priestoroch Centrálnej požičovne na Tajovského 9 v Košiciach. Svojou účasťou ju podporia JUDr.Pavol Sitár, predseda náboženskej obce v Košiciach, akad. maliar Viktor Šefčík, organizátor výstav v košickej synagóge na Zvonárskej ul., Juraj Szantó, staviteľ a účasť prisľúbila aj viceprimátorka Mesta Košice Renáta Lenártová.

Výstavu tvorí 46 závesných panelov, ktoré prezentujú československých Židov v domácom a zahraničnom odboji, a tiež v koncentračných a vyhladzovacích táboroch. Jej cieľom je prezentovanie Židov nielen ako obetí, ale tiež ako ľudí, ktorí sa bránili násiliu, hneď ako sa o ňom dozvedeli.

Výstava, ktorej autormi sú výstavy česko-slovenskí historici – Zlatica Zudová-Lešková a Jan Němeček z Historického ústavu AV ČR, v. v. i. potrvá do 22.marca 2013.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore