Tlačové správy

Robotický orchester Stanleyho Povodu

Košická DIG gallery predstavuje domácemu publiku exkluzívne vystúpenie slovenského rodáka Stanleyho Povodu a jeho raritný robotický orchester. Špeciálna roboticko-zvuková show, ktorú tvorí partia desiatich robotov, sa uskutoční vo štvrtok 7. novembra 2013 o 19:00 hod. v priestoroch DIG gallery na Strojárenskej ul. 3 v Košiciach.

Stanley Povoda, ktorý žil dlhé roky v Severnej Amerike, je dnes už známy v celosvetom kontexte. Už niekoľko desaťročí sa venuje skladaniu špeciálnych robotov z rôzneho elektroodpadu a vyhodených súčiastok, dovedna vdýchol dušu už vyše tisíc robotom. Vystúpenie v DIG gallery je ojedinelé v rámci Slovenska, jeho súčasťou bude aj výstava obrazov a fotografií robotov, ktorým Stanley Povoda venoval celý svoj život. Diváci sa môžu tešiť aj na filmy, ktoré dokumentujú tvorbu Stanleyho „Robotmana“ ako nazývajú Povodu jeho blízki spolupracovníci.

Kurátori podujatia Richard Kitta a Michal Murin pôsobiaci na Fakulte umení v Košiciach si od tohto podujatia sľubujú zvýšený záujem najmä mladých ľudí o tento druh umenia, ktorý u nás zatiaľ nemá svoje zázemie. Ide v poradí už o druhé väčšie podujatie podporené Ministerstvom kultúry SR a organizované umeleckým združením DIG, ktoré je venované práve robotickému umeniu.

www.facebook.com/diggalleryfolks
www.facebook.com/stanley.povoda

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore