Tlačové správy

Týždeň slovenských knižníc vo Verejnej knižnici Jána Bocatia

Do 15. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc sa svojimi aktivitami zapojí aj Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach. V týždni od 31. marca do 5. apríla 2014 pripraví  množstvo zaujímavých podujatí, ktorými sa bude snažiť osloviť  rôzne vekové kategórie a sociálne skupiny a zároveň zdôrazniť 90-té výročie svojho založenia. Symbolicky preto každý deväťdesiaty čitateľ, ktorý navštívi v uvedenom týždni ktorúkoľvek pobočku Verejnej knižnice Jána Bocatia, dostane malé prekvapenie. Zo všetkých čitateľov zároveň vyžrebujeme deviatich, ktorí získajú knižnú cenu. Oslava narodenín sa nezaobíde bez gratulácii. Počas Týždňa slovenských knižníc chceme vyzvať verejnosť, aby nám adresovala blahoželania, z ktorých najoriginálnejšie odmeníme. 

Ani tento rok  nebude  chýbať obľúbená amnestia na upomienky, ktorá im umožní  vrátiť knihy po stanovenom termíne bez peňažných pokút. Amnestia sa bude týkať všetkých pobočiek Verejnej knižnice Jána Bocatia a potrvá celý týždeň.

Týždeň slovenských knižníc sa samozrejme nezaobíde bez literárnych besied, výstav a koncertov.

V pondelok 31. marca 2014 o 15:00  sa na pobočke Nad Jazerom  /Uralská 3/  uskutoční beseda s básnikom Gabrielom Glovackým a v ten istý deň o 16:30 na pracovisku na ulici Jaltská 33 s košickou autorkou Michaelou Ellou Hajdukovou.

Stretnutie s nemenej úspešnou slovenskou spisovateľkou Števou Opremčákovou je naplánované na utorok 1. apríla 2014 o 16:00 v Šaci /Železiarenská 7/. Pre obdivovateľov výtvarného umenia  sme na 17:00 v knižnici na ulici Jaltská 33 zorganizovali vernisáž výstavy obrazov Tváre a duše výtvarníčky Beáty Čop. 1. apríla 2014 si na svoje prídu aj priaznivci vážnej hudby, od 18:00 sa budú môcť na hudobnom oddelení /Hlavná 48/  započúvať do Klavírneho koncertu pre štyri ruky v podaní Ľubice Kistyovej a Moniky Mockovčákovej.  

V stredu 2. apríla 2014 o 16:30 privítame v priestoroch centrálnej požičovne /Hviezdoslavova 5/ českého spisovateľa a publicistu Stanislava Motla, ktorý tu odprezentuje svoju knihu  Kam zmizel zlatý poklad republiky.

Komu by sa málilo ženských autoriek, nech si rezervuje čas vo štvrtok 3. apríla 2014 o 16:30. Na pobočke KVP /Hemerkova 2/ Vám totiž v príjemnom rozhovore predstavíme obľúbenú spisovateľku Silviu Koscelanskú.

Týždeň slovenských knižníc vyvrcholí v piatok 4. apríla 2014 v centrálnej požičovni /Hviezdoslavova 5/ medzinárodnou akciou na podporu detského čítania Noc s Andersenom. Témou tej našej bude Fantóm opery. Na deti čaká noc plná neopakovateľných zážitkov, kopec zábavy a netradičná nočná prehliadka Štátneho divadla v Košiciach.

Všetky uvedené aktivity sú len neveľkou ukážkou z toho, čo Verejná knižnica Jána Bocatia zorganizovala pre svojich čitateľov a verejnosť pri príležitosti Týždňa slovenských knižníc. Ďalšie informácie o chystaných podujatiach nájdete na emailovej stránke knižnice  www.vkjb.sk.

Alena Zavocka

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

alena.zavocka@vkjb.sk       055/622 32 91

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore