Tlačové správy

Festival Tokajský Kvintet

Citadela Wine & Art Gallery a Národný salón vín SR Košice (NSV SR) v dňoch 6. – 7. marca 2015 organizujú nultý ročník festivalu výrobcov tradičných vín z vinohradníckej oblasti Tokaj pod názvom Tokajský Kvintet.

Návštevníci sa budú môcť počas dvoch festivalových dní stretnúť s päticou malých výrobcov vín z vinárskej oblasti Tokaj. Vinársku obec slovenského Tokaja budú tento rok reprezentovať producenti:

Zlatý Strapec z obce Viničky, člen OZ Tokaj Regnum, ktoré je držiteľom označenia pôvodu: Tokajské víno, na základe rozhodnutia Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky. Ďalší producenti, Matúš Vdovjak a Tibor Csonka z obce Veľká Tŕňa, Marián Takáč z obce Čerhov a Mikuláš Vašš z obce Malá Tŕňa, sú aktívnymi členmi OZ Tokajské pivnice. Primárnym cieľom združovania malých výrobcov v spomínanom občianskom združení je zachovanie výroby vína v historických tokajských pivniciach na hone Keska vo Veľkej Tŕni.

V atraktívnych priestoroch dobovej vínnej pivnice bude na návštevníkov festivalu čakať nielen dobré víno, ale i tradičné špeciality partnerov podujatia: mliečna farma Braunvieh Hiadlovský, Slovenská Ľupča a Mäsovýroba Pečovská, Hurka s.r.o., Prešov.

Vstup na festival je podmienený zakúpením štartovacieho balíčka v hodnote 10,- eur. V cene je zahrnutý vstupný poplatok, degustačný pohár a žetóny v hodnote 5,- eur, ktoré návštevník použije na nákup degustačných vzoriek.

Festival Tokajský Kvintet vzniká s primárnym cieľom podporiť a prezentovať malých vinárov zo slovenského Tokaja, pretože svoje vína dorábajú s rešpektom voči tradíciám vinárskeho a vinohradníckeho remesla, ktoré preslávilo tento nevšedný región. Myšlienka podpory vinárov sa zároveň snúbi s úmyslom zviditeľniť prestížnu inštitúciu Národného Salónu Vín Slovenskej republiky na pôde Košíc a najmä v povedomí samotných Košičanov, ako aj návštevníkov mesta.

 

Termín a otváracie hodiny festivalu Tokajský Kvintet 2015:

  •  Piatok 6.marca 2015      od 17:00 do 22.00
  • Sobota 7.marca 2015      od 13.00 do 22:00

Sídlom spoločnosti i prevádzky Citadela Wine & Art Gallery a Národný Salón Vín SR, pobočka Košice, je Areál Frank Business Centre, známy medzi Košičanmi ako „Stará pekáreň“.

Adresa spoločnosti:

Citadel Wine s.r.o. 

Prevádzka: Citadela Wine & Art Gallery   a  Národný Salón Vín SR Košice

Južná trieda 48, 040 01 Košice

Internet

Kontakt:

Mgr.Magdaléna Satová Ferjenčíková, riaditeľka

Otváracie hodiny pre verejnosť: 

  • Po – So     14:00 – 22:00
  • Ne              zatvorené
  • Po – So      9:00 – 14:00 (návšteva expozície NSV SR – rezervácie min. 24 hod. vopred)

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore