Aktuality

Na návšteve v meste topánok

Rozkvitnutá bola nielen známa obrovská topánka v Partizánskom, ale aj účastníci 42. stretnutia Klubu firemných a regionálnych médií SSN. Organizačný tím na čele s predsedníčkou klubu Monikou Nemčekovou za výdatnej pomoci „miestnych“ Hely Králikovej a Marušky Bielešovej nám najprv pripravili prehliadku moderného areálu firmy VELUX, výrobcu strešných okien. Perfektný poriadok, organizácia práce a bezpečnosť typické pre dánsku firmu sa nám páčili. Dojem temperamentného a veľmi otvoreného funkcionára na nás urobil primátor mesta Jozef Božík. Od neho sme sa dozvedeli, že pôvodne sa v Baťovanoch mali vyrábať bicykle, a nie topánky. Obuvnícka tradícia sa však aj tu stáva minulosťou.

Stretli sme sa aj s kolegami z týždenníka Tempo, ktoré ako podnikové noviny začali vychádzať v roku 1939. Noviny sa postupne stali dôležitým hlavným informačným zdrojom, neskôr k nim pribudla aj mestská televízia. Od roku 2011 je vydavateľstvo obchodnou spoločnosťou so 100% majetkovou účasťou mesta Partizánske, ktoré tým deklarovalo svoj zámer o zachovanie novín ako kultúrneho dedičstva. Fandil im aj víťaz tohtoročnej súťaže o titul Novinár roka 2015 Pavol Vitko (viď foto).

Atraktívne bolo aj ubytovanie v penzióne Kalinka v Malých Bieliciach s vlastným termálnym prameňom. Kúpanie pred polnocou malo svoje čaro! Bodkou na záver bola prehliadka kaštieľa v Brodzanoch, ktorý navštevovala aj manželka a deti A.S. Puškina, ktorý tu má múzeum, pretože majiteľ kaštieľa barón G. Friesenhof sa oženil s jej sestrou.

foto: Mária Bielešová, Václav Fiala a Ladislav Salinka

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore