Tlačové správy

ART FILM FEST 2016 uvedie „Be2Can starter“

Jednou z najvýraznejších noviniek v programovej dramaturgii pripravovaného 24. ART FILM FESTu bude premiéra sekcie „Be2Can starter“. Vďaka spojeniu a spolupráci s progresívnou spoločnosťou FILM EUROPE sa v Košiciach predstavia najočakávanejšie filmové diela z troch najprestížnejších festivalov sveta.

„Je to skvelá správa nielen pre ART FILM FEST, ale aj pre všetkých filmových nadšencov a kinofilov na Slovensku“, zdôrazňuje Peter Nágel, umelecký riaditeľ festivalu. „S Ivanom Hroncom, prezidentom spoločnosti, sa poznáme dlhé roky. Hoci sa zdalo, že spolupráca pri uvádzaní filmov z portfólia FILM EUROPE v poslednej dobe uviazla, pravidelne sme sa naďalej stretávali a rozprávali o možnostiach a podmienkach, ktoré by boli pre oba subjekty nielen ekonomicky výhodné, ale najmä obojstranne zmysluplné.“

 Ten správny moment nastal práve pri zmene miesta konania najstaršieho a najdiváckejšieho filmového festivalu v Slovenskej republike. Ivan Hronec bol jedným z prvých z „vonkajšieho“ prostredia, ktorý bol s novou situáciou oboznámený a zareagoval na túto skutočnosť veľmi pozitívne. Zhodou okolností mal nedávno bezprostrednú príležitosť zoznámiť sa bližšie s košickým historickým centrom a konkrétnym miestami, kde sa bude nadchádzajúci ročník ART FILM FESTu konať. Vyjadril úprimné presvedčenie, že takou prirodzenou a vhodnou kino a spoločensko-kultúrnou infraštruktúrou nedisponuje žiadne iné slovenské mesto, a možno ani žiadne mesto v Čechách.

„ART FILM FEST je najvýznamnejším medzinárodným filmovým festivalom na Slovensku. FILM EUROPE je popredným európskym distributérom festivalových filmov. Košice – dynamickým kultúrnym mestom. Naša spolupráca je prirodzeným spojením týchto kvalít. Ďakujem Petrovi Nágelovi a vedeniu ART FILM FESTu, že sa nevzdali a nakoniec ponúkli partnerské podmienky. Slovensko našou spoluprácou získava špičkový medzinárodný Art Film Festival. Be2Can sa naštartuje v júni v Košiciach, a potom v októbri, ako ucelená cestovná prehliadka sa objaví v najlepších slovenských kinách, VOD platformách a prémiovej televízii Film Europe Channel,“ ozrejmuje Ivan Hronec, prezident FILM EUROPE.

FILM EUROPE MEDIA COMPANY, okrem mnohorakých aktivít, prináša do slovenského audiovizuálneho priestoru aj unikátnu filmovú prehliadku „Be2Can“, ktorá sa koná vždy v októbri na Slovensku i v Čechách. Výstižná značka, ktorá je dnes už spoľahlivým indikátorom pre neopakovateľnú príležitosť vidieť v unikátnej kolekcii najlepšie filmy z Berlína, Benátok a Cannes. Pripravovaný 24. ART FILM FEST, ktorý sa bude konať od 17. do 25. júna 2016 v Košiciach, uvedie vo svojom programe výberovú pozvánku s názvom „Be2Can starter“, jedinečný výber svetových filmov, ktoré sa aktuálne uchádzali o najprestížnejšie festivalové ocenenia – Zlatého medveďa, Zlatého leva a Zlatú palmu.

Získať filmy, o ktoré je a vždy bude nielen mediálny, ale hlavne cinefilský záujem kdekoľvek vo svete, je nesmierne náročná a komplikovaná záležitosť. Dnes to už nie je v prvom rade len o peniazoch, teda kto ponúkne vyššiu cenu, ale predovšetkým o spoľahlivých kontaktoch, predvídavosti, skúsenostiach, intuícii a dôvere. Tieto vlastnosti podmieňujú  aj vzájomnú spoluprácu medzi ART FILM FESTom a FILM EUROPE.

ART FILM FEST a FILM EUROPE sa zhodujú, že „Be2Can starter“ je logickým vyústením spájania sa dvoch rešpektovaných subjektov pre sviatok filmového umenia v Slovenskej republike.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore