Tlačové správy

Motorkári na pomoc núdznym

Nadácia World charity road dnes v Košiciach predstavila unikátny spôsob dobrovoľnej charitatívnej pomoci v podobe dodania základných trvanlivých potravín, oblečenia, drogérie a doplnkov výživy. Potrebnú pomoc budú v spolupráci s OZ Podaj ďalej dva krát mesačne osobne doručovať motorkári na celom území Slovenska.

Premiérová charitatívna spanilá jazda odštartuje v sobotu 7. mája 2016 o 9:30 hod. z  Budovateľskej ulice číslo 34 v Prešove spred sídla spomínanej nadácie. Nadácia World charity road tam doručí základnú pomoc babičke, ktorá zostala sama s malým vnukom a rodičia o dieťa nejavia záujem. Odtiaľ sa kolóna motoriek s charitatívnou pomocou presunie do Vranova nad Topľou, kde nadácia obdaruje 13-ročného Patrika so svalovou dystrofiou. Treťou zastávkou bude detský domov v Sečovciach a motorkári svoju prvú spanilú jazdu ukončia v Košiciach u týranej matky so štyrmi deťmi. Kolónu motoriek bude vždy sprevádzať dodávka, do ktorej budú môcť ľudia priniesť potravinovú pomoc.

„Bude nám cťou pomáhať aj ďalším rodinám. Ich príbehy chytili za srdce aj motorkárov, ktorí často bývajú drsní chlapi. Preto budeme v ich mene vďační za akýkoľvek príspevok – či je to liter oleja, alebo kilo múky“, povedal zakladateľ projektu World charity road  Miroslav Hruška.

Myšlienka World charity road má ambíciu združovať motorkárov na Slovensku, aj v partnerských krajinách pre dobrú vec a dáva jazdeniu na motorkách nový rozmer. Za každých 100 odjazdených kilometrov prispejú motorkári na pomoc sociálne odkázaným sumou jedno euro. Viera Potášová z OZ Podaj ďalej na prvej spanilej jazde očakáva veľké emócie  a dodáva: „Podporu myšlienky World charity road vnímame ako výsadu a ceníme si vysokú morálku ľudí, ktorí odjazdenými kilometrami tento projekt podporia a právom si zaslúžia miesto v tomto elitnom klube.“  

Kontakt:

Mgr. Michal Farkašovský, člen správnej rady WORLD CHARITY ROAD

+421911770904

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore