Tlačové správy

Veselá karička ako životabudič?

Počet prihlásených prekročil tisícku!

Organizátori si mädlia ruky. Počet prihlásených na tancovanie Veselej karičky 2016 na Hlavnej ulici v Košiciach v týchto dňoch prekročil tisícku. Len za prvý júnový deň sa prihlásilo ďalších vyše 70 nových záujemcov. Sympatická tisícka je cenná o to viac, že účasť žiakov, študentov, stredných a vysokých škôl ako aj jednotlivcov či rodín je úplne dobrovoľná. Doposiaľ prebehlo 5 výukových metodických dní, čo je naviac v doterajšej histórii karičky.

„Pravidelné nácviky tanca v objatí kruhu sú ako životabudič, preto ten záujem,” mieni Vladimír Urban z folklórneho súboru Železiar a Marianna Svoreňová, vedúca FS Hanička, autori choreografie.

Veselú karičku sa učia vo svojich domovských krajinách aj zahraničné folklórne súbory z Estónska, Turecka a Srbska – hostia 35. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Cassovia Folkfest, ktorý 23. júna 2016 o 17:00 hod. otvorí práve spomínaná veľká tancovačka v kolesách. Novú choreografiu organizátori podujatia spojili s pokusom ustanovujúci slovenský rekord: Najviac bráničiek vytvorených z rúk ľudí tancujúcich karičku.

Communication House Veselú karičku pripravil v spolupráci s FS Železiar, Syrárňou Bel Slovensko – výrobcom syra Karička a tiež s Košicami – Európskym mestom športu 2016 a Košickým samosprávnym krajom.

Bližšie informácie aj výukové videá na:

www.karickatanec.sk        www.facebook.com/karickatanec

Pribudne k trom rekordom štvrtý?

Uplynulé tri ročníky karičky na košickej Hlavnej ulici sú ovenčené troma novými slovenskými rekordmi Karičku pod názvom Tancujúce mesto 2013 organizátori odštartovali v rámci Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Dovedna ju zatancovalo vyše 2 000 ľudí. V roku 2013 presne 965 v 105-tich kruhoch. O rok neskôr 444 ľudí vytvorilo obrovské koleso. V roku 2015 sa 584 účastníkov naraz objalo v takmer 60-tich kruhoch. Tentoraz sa účastníci o štvrtý slovenský rekord – a opäť ustanovujúci! V prestížnej súťaži PR agentúr Prokop 2014 získala 2. miesto v kategórii Najlepšie podujatie na Slovensku.

Katarína Čániová

Kontakt:

0905 812 883, e-mail: kcaniova@communicationhouse.sk

Nacvik Vesela karicka 

Z nácviku Veselej karičky na Bunkrovisku v rámci Use The City 2016

autorka: Zuzana Krajňáková

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore