Tlačové správy

UPJŠ v Košiciach patrí medzi 100 najlepších európskych univerzít

UPJŠ v Košiciach sa zapojila do celosvetového hodnotenia univerzít prostredníctvom Worldwide Professional University Rankings RankPro 2015/2016.

V rámci RankPro 2015/2016 hodnotenia univerzít sa UPJŠ v Košiciach zaradila medzi top 500 svetových univerzít a umiestnila sa na celkovej 77 pozícii. V hodnotení európskych univerzít sa UPJŠ v Košiciach umiestnila na 35. mieste a v hodnotení slovenských univerzít získala 1. miesto.

Zo slovenských univerzít sa do hodnotenia zapojila Slovenská technická univerzita v Bratislave a Technická univerzita v Košiciach.

Čiastkovo boli hodnotené tri ukazovatele, a to Academic ranking, BC-Index ranking a Public ranking. Academic ranking berie do úvahy kvalifikačnú štruktúru akademických zamestnancov celkovo a s prepočtom na počet študentov. BC-Index ranking analyzuje komunikatívnosť a informatívnosť univerzity navonok, zohľadňuje aj obsahovú kvalitu anglickej verzie web stránky. Public ranking sleduje národnú a medzinárodnú reputáciu univerzít spolu s ich umiestnením v iných národných a medzinárodných rankingoch.

  • Svetové poradie univerzít:

http://www.cicerobook.com/userfiles/files/A_RankPro_GWC_2016.pdf

  • Európske poradie univerzít:

http://www.cicerobook.com/userfiles/files/A_RankPro_GWC_Europe_2016.pdf

  • Slovenské poradie univerzít:

http://www.cicerobook.com/userfiles/files/SlovakiaABC%20RankPro%202015-2016.pdf

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

 

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore