Tlačové správy

Mesto Košice podpísalo memorandum o pomoci sociálne slabším

Mesto Košice v zastúpení viceprimátorkou Renátou Lenártovou podpísalo Memorandum o spolupráci s ETP Slovensko. Cieľom podpísaného memoranda je spolupráca zameraná na riešenie nepriaznivej situácie sociálne vylúčených obyvateľov žijúcich na území mesta.

ETP Slovensko je nezisková konzultačno-vzdelávacia organizácia, ktorá spolupracuje na programoch rozvíjajúcich účasť verejnosti na rozhodovaní, zvyšujúcich udržateľnosť miestneho rozvoja a skvalitňujúcich starostlivosť o životné prostredie. Mesto Košice hľadalo už v minulosti vhodný subjekt na spoluprácu a v ETP našlo spoľahlivého partnera. „Vedenie mesta a zodpovední pracovníci majú záujem o funkčnú spoluprácu na riešení problémov v lokalitách s vysokým počtom vylúčených osôb. Prvým krokom bolo podpísanie Memoranda o spolupráci medzi Mestom Košice a ETP Slovensko. Verím, že naša spolupráca pomôže sociálne znevýhodneným obyvateľom lepšie sa zorientovať v oblasti finančnej disciplíny a svojpomocného riešenia bývania,“ uviedla bližšie ku spolupráci viceprimátorka Lenártová.

Podpísaním Memoranda obidve strany preukázali slobodnú vôľu spolupracovať na aktivitách smerujúcich k zlepšeniu životných podmienok a situácie sociálne vylúčených obyvateľov žijúcich na území mesta Košice. Predmetom spolupráce je:

  1. Zlepšenie kvality bývania sociálne vylúčených obyvateľov mesta ich zapojením do programov svojpomocnej samofinancovanej výstavby rodinných domov a pomoci pri rekonštrukciách a opravách dostupných mestských bytov a iných priestorov.
  2. Zvýšenie sociálno-ekonomického kapitálu sociálne vylúčených obyvateľov mesta ich zapojením do školení finančnej gramotnosti a rodinného finančného plánovania.
  3. Zlepšenie kvality vzdelávania v školských zariadeniach na území mesta, prostredníctvom zavádzania osvedčených edukačných postupov vo vzdelávaní žiakov, mládeže a dospelých ohrozených rizikom chudoby a zo sociálne vylúčeného prostredia.
  4. Zlepšenie kvality sociálnych služieb poskytovaných zamestnancami mesta a zamestnancami organizácií zriadených mestom, ktorí v rámci svojich pracovných kompetencií prichádzajú pravidelne do kontaktu so sociálne vylúčenými obyvateľmi zažívajúcimi generačnú chudobu, prostredníctvom zapojenia zamestnancov mesta a zamestnancov organizácií zriadených mestom do vzdelávacích aktivít navrhnutých združením.Prvou aktivitou v rámci podpísaného memoranda zorganizovanie spoločného rokovania zástupcov všetkých dotknutých subjektov, ktoré sa uskutoční v mesiaci november 2016.

    Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

    email: linda.snajdarova@kosice.s

     

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore