Aktuality

Ľudovít Košálko už nie je medzi nami

Publicista, športový spravodajca, no najmä fotoreportér. Takto by sme asi najlepšie mohli zhrnúť zameranie Ľudovíta Košálku, ktorý vo svojom umeleckom živote našiel zaľúbenie najmä vo fotografii z oblasti športu, kultúry a prírody. Člen Slovenského syndikátu novinárov a člen jeho predstavenstva do decembra 2013 prešiel vo svojej profesii viacerými etapami, ktoré ho, ako sám hovoril „usmernili tým správnym smerom.“ Člen Fotoklubu Karola Plicku v Martine bol od malička veľkým priaznivcom fotografie. Svoj prvý fotoaparát Kodak 626 totiž dostal od svojho otca, ktorý ho učil prvým zručnostiam. Aj napriek svojmu civilnému povolaniu spojenému s tradíciou strojárskej výroby v regióne Turca nikdy nezabudol na svoju veľkú lásku – umeleckú fotografiu. Diela rôznych žánrov dokázal prezentovať na viacerých výstavách doma i v zahraničí viac ako štyri desaťročia. Do pamäte sa vryl ako foto-dokumentarista žilinského futbalu, martinského hokeja i nižších futbalových súťaží či hokejbalu. Spravodajca Žilinského večerníka, Turčianskych novín a ďalších regionálnych periodík sa prezentoval nielen farebnosťou ale aj dynamikou, ktorú sa snažil vtesnať i do písaného prejavu.

Kronikár, ako ho všetci, čo ho poznali často prezývali už ale nie je medzi nami. V nedeľu 12. marca podľahol dlhej a ťažkej chorobe. Novinárska obec stratila jedného zo svojich synov, človeka, ktorý svoj život spojil aj s našou organizáciou.

Česť jeho pamiatke!

Posledná rozlúčka s Ľudovítom Košálkom bude v stredu dňa 15. marca 2017 o 13:30 hod. v Dome smútku Kolónia Hviezda v Martine.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore