Tlačové správy

Košice Gurmán Fest opäť rozvonia mestský park

Košice Gurmán Fest sa za uplynulých sedem rokov svojho pôsobenia stal neoddeliteľnou súčasťou košického leta. Inak tomu nebude ani po tento rok – Mestský park sa od 9. do 11. júna 2017 premení na kulinárske nebo, kde najlepšie reštaurácie, cukrárne, kaviarne i šéfkuchári z Košíc ale i z celého Slovenska prinesú špeciality, ktoré ulahodia nielen očiam, ale najmä chuťovým pohárikom každého pravého gurmána.

Dovedna 73 vystavovateľov – 23 reštaurácií , 5 vystavovateľov dezertov a sladkostí, 12 vinárov, 15 nápojárov a kávičkárov, 7 vystavovateľov v design zóne, 7 partnerov podujatia a 4 farmári opäť rozvonia a skrášli Košice svojimi gastronomickými skvostami.

Už tradične budú tieto tri víkendové dni sprevádzané bohatým programom, ktorý sa bude niesť v duchu varenia – návštevníci sa môžu tešiť na hviezdy ako Marcel Ihnačák, šéfkuchár z Kuchyňa Lidla; Ladislav Doboš, majster sveta v miešaní nealkoholických nápojov z Mattoni Grand Drink 2016; Vojto Artz, šéfkuchár spoločnosti METRO; či Carolina Garcia, šéf-cukrárka reštaurácií ZORE a Slávia. Nielen oni predvedú na Hlavnom pódiu majstrovské kulinárske kúsky, z ktorých bude nejednému návštevníkovi tiecť slinky.

Zároveň budú odprezentované aj gastronomické novinky od samotných vystavovateľov – od Pána Rybu sa dozviete, prečo sa nebáť plodov mora; malé remeselné pivovary vám odprezentujú svoje novinky a rodinný liehovar Žufánek vám prezradí históriu svojho zrodu.

Nezabúda sa ani na najmenších – v Detskej zóne bude pod záštitou MC Stonožka prebiehať príprava palaciniek, wafflí, pízz, ale aj zmrzliny; a nezabudlo sa ani na Uja Ľuba, ktorý svojimi rozprávkami vyčarí úsmevy nielen na tvárach detí.

O hudobnú zložku festivalu tiež nebude núdza – produkčná spoločnosť Hevhetia pozvala svojich najlepších hudobníkov, aby spestrili „papkanie“ návštevníkov svojimi skvelými melódiami stvorenými na príjemné letné dni, vrátane obľúbeného Klasik Band, ktorý odohrá populárne klasické i moderné melódie.

Tento rok si však Košice Gurmán Fest prichystal aj novinky, ktorých je naozaj dosť. Po prvý krát budú mať možnosť psíčkari priviesť svojich domácich miláčikov do parku a dopriať im rovnaké potešenie ako sebe – v Dog Friendly zóne budú počas celého víkendu prebiehať ukážky agility, dogdancingu či dog frisbee, ako aj prednášky od veterinárov o tom, ako sa o psíkov starať; a zároveň budú ponúkané psie sušienky i ďalšie pochúťky.

Ďalšou z noviniek je Food Truck zóna, ktorá odprezentuje čoraz obľúbenejšie food trucky. Tie sú dôkazom toho, že aj z fast food-u sa dá dosýta najesť nielen pri časovej tiesni, ale aj vďaka skvelej chuti a jedinečným surovinám, ktoré sa pri výrobe hamburgerov používajú.

Treťou inováciou je Ulička remesiel, ktorá návštevníkom predstaví tradičné slovenské remeslá. „Košice Gurmán Fest je podujatím, ktoré si počas rokov vybudovalo istý štatút. Ten sa snažíme udržiavať a vylepšovať, a práve preto sme sa rozhodli priviesť aj remeselníkov, ktorí prinesú inak modernému a dynamickému podujatiu kúsok histórie. Budete si tak môcť pozrieť ako sa vyrába napríklad hlinený krčah; sušia bylinky na čaj; kuje podkova; alebo vyrába kožený opasok,“ hovorí Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ Visit Košice.

Pre všetkých účastníkov Gurmán Festu sú pripravené aj hodnotné ceny. Prvou odmenou pre návštevníkov bude žrebovanie v tombole – pri vstupe dostane každý z nich vstupenku, ktorej súčasťou bude ústrižok, na ktorom vyplní svoje údaje. Ten následne hodí do urny pri Hlavnom pódiu, z ktorej bude ešte v ten deň vyžrebovaný výherca.

Ďalšou možnosťou ako „zabojovať“ o cenu, bude vyplnenie elektronického dotazníka v stánku Visit Košice pri Hlavnom pódiu týkajúceho sa kvality vystavovateľov. Zodpovedaním niekoľkých otázok budú respondenti automaticky zaradení do súťaže, ktorej výhercov sa dozvieme vždy večer, po vyhlásení výsledkov tomboly. Dotazník zároveň poslúži aj ako nový spôsob hlasovania za Top vystavovateľa Najlepšiu reštauráciu Košice Gurmán Festu, ktoré prebiehalo doteraz iba v papierovej podobe.

Oproti minulým rokom došlo aj k zmene otváracích hodín. V piatok 9. júna, sa brány parku otvoria o 15:00 a zatvoria o 22:00. V sobotu 10. júna bude festival prebiehať od 12:00 do 22:00; a v nedeľu 11. júna od 11:00 do 20:00.

Vstupné bude možné si zakúpiť pri vstupe do Mestského parku pri Jakabovom paláci, alebo pri Kunsthalle, pričom návštevníci budú mať na výber jednodňové vstupenky alebo 3-dňové permanentky. Obe budú ponúkané v celej sume alebo v zníženej, v závislosti od veku účastníkov:

Dospelý jednodňový: 2,50 €
Zľavnený jednodňový: 1,50 €
Dospelý permanentka: 5,00 €
Zľavnený permanentka: 3,00 €

Zľavnená vstupenka a permanentka platí pre osoby od 6 – 18 rokov, študentov s ISIC kartou, ZŤP, ZŤP-S, dôchodcov (62 rokov a vyššie)

Kým vstupné sa bude platiť v eurách, samotná platba vystavovateľom bude fungovať na princípe žetónov v hodnotách 1,00 € a 0,50 €. Ich spätná zámena na eurá však už nebude z organizačných príčin možná.

Špeciálnou súčasťou podujatia bude aj festival pieskových sôch Sand Wonder Park Košice 2017, ktorý sa bude konať pod záštitou Zsolt M. Tótha. Ten každoročne prináša k Spievajúcej fontáne aj obľúbené ľadové sochy, a v tomto projekte združí vyše 5 sochárov zo Slovenska i zahraničia, ktorí od 12. júna až do 2. októbra vyzdobia Mestský park filmovými hrdinami.

Kompletný program Košice Gurmán Festu je k dispozícii na webovej stránke www.visitkosice.org alebo na udalosti na Facebooku Košice Gurmán Fest 2017.

Tak príďte a presvedčte sa aj vy o tom, že Košický Gurmán je Fest chutný!

Pre viac informácií, prosím kontaktujte:
Marika Duffeková
PR manažérka
+421 910 138 484
marika.duffekova@visitkosice.org

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore