Tlačové správy

17. ročník matematickej súťaž MAMUT

V piatok 2. júna 2017 sa uskutočnil už 17. ročník súťaže Mamut, ktorú organizuje Prírodovedecká fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v spolupráci so Združením STROM.

Súťaž je jednou z aktivít národného projektu „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie“, ktorého jedným zo špecifických cieľov je zvýšiť inkluzívnosť a rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu a zlepšiť výsledky a kompetencie detí a žiakov. V rámci podaktivity 1.3. Motivácia žiakov a študentov pre štúdium IKT, prírodných a technických vied budú partnermi projektu organizované viaceré aktivity so zameraním na popularizáciu motiváciu žiakov k štúdiu prírodných vied, matematiky, informatiky a technických vied.

Tento ročník súťaže MAMUT bol výnimočný tým, že sa súťaž uskutočnila až na dvoch miestach súčasne – v Košiciach a v Sabinove.

„Svoje priestory nám poskytli Kasárne/Kulturpark na Kukučínovej ulici v Košiciach a Základná škola na ulici 17. Novembra v Sabinove. Súťaž je určená pre  žiakov 4. – 6. ročníka základných škôl a prímy osemročných gymnázií z celého Slovenska. Svoje vedomosti z matematiky, hlavolamové myslenie ale aj športové zručnosti si tu prišlo zmerať takmer 300 detí zo 40 škôl z celého Slovenska,“ zhodnotil RNDr. Róbert Hajduk, PhD. z Centra celoživotného vzdelávania a podpory projektov UPJŠ v Košiciach.

Kompletné výsledky súťaže z oboch miest ako i zadania úloh tejto súťaže nájdete na stránke https://malynar.strom.sk/sk/mamut/ a stránke národného projektu http://itakademia.sk.

 

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Róbert Hajduk, PhD.

Centrum celoživotného vzdelávania a podpory projektov

Tel: +421 55 234 1542

Mobil: +421 904 297 002

Mail: robert.hajduk@upjs.sk

Informácie o cieľoch, aktivitách, realizácii projektu, o jeho priebežných výstupoch a výsledkoch sú dostupné na webovej stránke projektu: http://itakademia.sk.

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/vztahy-s-verejnostou/tlacove-spravy/rok-2017/ .

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore