Tlačové správy

Vianoce v trebišovskom múzeu

Tradície v predvianočnom období boli kedysi naozaj veľmi bohaté. Pravý zmysel Vianoc naši predkovia prezentovali v podobe zachovania zvykov, povier, piesní a vinšov. Tieto zvyky sa tradujú a prenášajú z generácie na generáciu. Dnes sú už hlavne súčasťou nášho folklóru, ale stále na ne nezabúdame.

V čase adventu Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja, pripomenie a najmä pre mladšie ročníky priblíži tradície našich predkov. V rámci podujatia Vianoce v múzeu sa v nedeľu 16. decembra 2018 v jazdiarni trebišovského múzea v čase od 14:00 do 18:00 hod. predstavia betlehemci, koledníci a vinšovníci v podaní folklórnych skupín Paričovčan a Trebišovčan z Trebišova, folklórnej skupiny Dubiny a z Dargova. Od 17:00 hod. je pre návštevníkov pripravené pozorovanie kométy 46/P Wirtanen a Mesiaca.

Atmosféru blížiacich  sa sviatkov umocní andrássyovská kapustnica a prehliadka kaštieľa. Miestom pre inšpiráciu na zakúpenie vianočných darčekov budú vianočné  handmade trhy.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore