Tlačové správy

Autospol Vlasatý pozýva do Košíc na testovanie, pri ktorom sa špeciálom pozriete pod kapotu

Priestory spoločnosti Autospol Vlasatý na Prešovskej ceste 1237/69 v Košiciach budú v nedeľu 10. marca 2019 otvorené pre malých aj veľkých nadšencov motoristického športu. Od 9:00 tam začne centrálne testovanie takmer dvadsiatky motoristických špeciálov súťažiacich v rôznych športových disciplínach. V rámci povinných testov ich pred začiatkom motoristickej sezóny skontrolujú technickí komisári Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) a verejnosť sa im bude môcť pritom takzvane „pozerať na ruky“.

Bude to ojedinelá príležitosť, pretože počas samotných pretekov diváci nemajú možnosť nazrieť do boxov, ani pod kapotu pretekárskych špeciálov.  Automobilové preteky divákom poskytujú najmä zážitok z rýchlej jazdy a súperenia. Vypätá atmosféra neumožňuje bližší kontakt s pretekárom a jeho strojom. Jedinečnosť športovo upravených vozidiel je pritom to, čo mnohých divákov na motoristickom športe fascinuje.

„Rozhodli sme sa umožniť verejnosti, aby nahliadla do priestorov našej firmy a zúčastniť sa pravidelného testovania vozidiel odborníkmi SAMŠ. Úlohou komisárov je skontrolovať či športové vozidlá spĺňajú bezpečnostné predpisy FIA (Federation Internationale de l`Automobile) na nadchádzajúcu sezónou, ako sú bezpečnostné pásy, sedadlá, ochranné klietky či konštrukcie,“ uviedla konateľka spoločnosti Autospol Vlasatý Renáta Tajková. Dodala, že diváci si budú môcť nielen zblízka prezrieť unikátne, špeciálne skonštruované športové vozidlá, ale sa aj do nich posadiť či si prípadne urobiť selfíčko s pretekármi.

Spoločnosť Autospol Vlasatý, autorizovaný predajca vozidel SEAT a NISSAN, je rodinná firma úzko spojená s motoristickým športom. Firmu zakladal československý autokrosový reprezentant, majster športu Imrich Vlasatý. V súčasnosti je druhým konateľom spoločnosti jeho syn, a brat Renáty Tajkovej, Igor Vlasatý. Okrem iného mu patrí  niekoľko titulov Majstra Slovenska a Majstra strednej Európy v autokrose. Jeho autokrosový špeciál SEAT Buggy samozrejme  medzi testovanými buginami nebude chýbať. Priaznivci rýchlych vozidiel uvidia nielen autokrosové buginy, okruhové a kopcové špeciály, ale i historické pretekárske vozidlá.

Viac informácií môže poskytnúť:

Renáta Tajková

tel.: +421 907 540 077

e-mail: renata.takov@vlasaty.sk

web: www.vlasaty.sk

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore