Tlačové správy

Otvorenie prvej materskej školy a jaslí na pôde TUKE v Slovenskej republike

Dňa 1. júla 2020 sa na pôde Technickej univerzity v Košiciach za účasti rektora Technickej univerzity v Košiciach, prorektorov a dekanov fakúlt uskutoční otvorenie prvej materskej školy a jaslí na pôde univerzity v Slovenskej republike. Ide o plnohodnotnú materskú školu a jasle s celodennou prevádzkou, ktorá je situovaná v zrekonštruovaných priestoroch v tichom prostredí s pekným vonkajším priestorom.

Táto škola je výnimočná tým, že bude prijímať deti predškolského veku, ale jej súčasťou sú aj jasle pre deti do 2 rokov. Práve toto je dôležité pre riešenie situácie mladých ľudí, študentov Technickej univerzity v Košiciach. Škola a jasle s celkovou kapacitou 41 detí sú zaradené do siete stálych materských škôl a budú prednostne prijímať deti našich študentov a zamestnancov, ktorí budú mať aj zvýhodnené podmienky.

V škole sa uplatňujú princípy „zero waste“, v interiéry sa využívajú prírodné materiály, používajú sa napr. drevené hračky, bude sa vyučovať anglický jazyk a dbať na pohybové aktivity detí.

Ing. Daniela TOMÁŠOVÁ, TUKE

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore