Aktuality

Informačná vojna zakryla prípravy na tú skutočnú

Slovenský syndikát novinárov sa v dnešný deň pripojil k stavovským organizáciám novinárov v Európe i vo svete, aby odsúdil konanie predstaviteľov Ruskej federácie, ktorých výsledkom bol vojenský útok na nášho východného suseda. V 21. storočí neexistuje priestor na opakovanie chýb minulosti a nie je možné ospravedlňovať vlastnú neschopnosť mierového riešenia akéhokoľvek konfliktu. Mocenské snahy jednotlivcov a skupín musia byť potlačené už v zárodkoch a nesmie im byť poskytnutý priestor na ich prezentáciu.

Nielen vo svete, ale aj u nás v posledných dňoch a týždňoch vidíme úsilie získať si čo najširšiu podporu pre myšlienky, ktoré nie sú založené na pravde, pričom tieto sú často prezentované aj médiami od ktorých by sme takéto konanie nečakali. Nemôžeme sa spoliehať na morálnu vyspelosť politikov či propagátorov jedinej platformy. Mali by sme byť dostatočne vyspelým národom, ktorý dokáže informácie nielen overovať ale aj v dostatočnej miere na ne reagovať.

Týmto vyhlásením sa zároveň pripájame k všetkým, ktorí pochopili, že iba spoločným úsilím vieme demonštrovať prevahu pravdy nad lžou, spoločnej prosperity nad útlakom národa i vzájomným rešpektovaním sa oproti opovrhovaniu tým druhým. Dnes viac ako kedykoľvek predtým pociťujeme potrebu byť jednotní a stáli v potrebe odmietať násilné konanie i dezinformácie.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore