Tlačové správy

Vyhlásenie Štátneho divadla Košice k bombardovaniu divadla v ukrajinskom Mariupole

Štátne divadlo Košice dôrazne odsudzuje nočný bombový útok na divadlo v ťažko skúšanom ukrajinskom meste Mariupoľ. Je to ďalšie z radu vojnových zverstiev, ktorých sa za posledné tri týždne dopustila ruská armáda pri svojej snahe vziať Ukrajincom a Ukrajinkám ich slobodu a nezávislosť a zničiť národ, ktorý nechcel nič iné, len ísť svojou vlastnou cestou za hodnotami, ktoré sú vlastné celej Európe a civilizovanému svetu.

Bombardovanie budovy, v ktorej sa pred hrôzami vojny a raketami malo ukrývať viac ako tisíc ľudí, z veľkej časti detí, je niečím, čo sa vymyká ľudskému chápaniu. Ničenie kultúrneho a umeleckého dedičstva, bombardovanie nemocníc a obytných domov, zabíjanie civilistov sú bezprecedentnými vojnovými zločinmi, za ktoré musia ich strojcovia niesť zodpovednosť. Umenie a kultúra sú mierotvorné, spájajú ľudí, nepoznajú hranice, a preto nesmú byť cieľom útokov.

Tak ako v predchádzajúcich dňoch sme aj teraz myšlienkami s Ukrajinou a budeme aj naďalej, nielen slovne, ale aj činmi vyjadrovať veľkú podporu, solidaritu a spolucítenie s trpiacimi ľuďmi za našimi východnými hranicami.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR ŠDKE

tel: +421 55 245 22 23

mob: +421 908 091 888

svjatoslav.dohovic@sdke.sk

www.sdke.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore