Tlačové správy

Leto v trebišovskom múzeu

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje počas letných prázdnin cyklus podujatí s názvom LETO V TREBIŠOVSKOM MÚZEU.

Zámerom je prepojenie vzdelávania s praktickými ukážkami interaktívnou, zážitkovou formou a sprostredkovanie poznatkov nielen zo súčasnosti. „Múzeum tvorí množstvo hodnotných expozícií, ktoré sa budú prezentovať návštevníkom netradičnou formou. Cieľom je ukázať, že aj vzdelávanie nie je vždy len o sedení v školskej lavici,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Súčasťou celého podujatia budú 4 aktivity, ktoré sa uskutočnia počas letných prázdnin. Začiatok leta odštartuje aktivita Poznaj a chráň, ktorá sa uskutoční 10. júla. Deti si prezrú expozíciu Poľovníctva a ochrany zveri, dozvedia sa zaujímavosti o zvieratkách, a tiež uvidia naživo nejaké dravé vtáky. V júli pokračujeme cyklom Ja som malý hrnčiarik. Pod odborným dozorom si deti budú môcť skúšať prácu hrnčiarov. Táto aktivita bude prebiehať 24. júla.

Augustové podujatia budú taktiež dve. Prvé je opäť zamerané na prírodu. Aktivita s názvom Chráňme prírodu, zachráňme svet sa uskutoční 14. augusta. Deti sa na nej dozvedia zaujímavosti zo sveta ekológie. Koncom leta, 28. augusta bude prebiehať podujatie Od drôtika k umeniu, ktoré bude venované tradičným remeslám.

Všetky spomínané podujatia budú prebiehať v rovnakých časoch, a to od 14:30 – 18:00 hod. Remeselné aktivity plánované koncom leta sa budú konať v dvoch časoch, o 13:00 hod. a o 16:00 hod.

„Týmito aktivitami by sme chceli vzbudiť väčší záujem o prírodu a zvieratá, tradičné ľudové remeslá a o ochranu životného prostredia,“ prezradila riaditeľka múzea Beáta Kereštanová. Vstup na každú aktivitu je voľný, ale obmedzený. Je preto potrebné vopred sa prihlásiť na adrese: zuzana.bodnarova@muzeumtv.sk alebo na tel. čísle 0910 873 023. Tešíme sa na Vás v priestoroch jazdiarne, koniarne a areáli trebišovského múzea.

Podujatia finančne podporil z verejných zdrojov FOND NA PODPORU UMENIA.

Kontakt:

Bc. Zuzana Pavlová

email: zuzana.bodnarova@muzeumtv.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore