Aktuality

Pod Šarišským hradom boli novinárske kolky

Veľký ŠarišNovinári sa v kolkárni TJ Slavoj Veľký Šariš stretli na dvadsiatom druhom ročníku turnaja Novinárske kolky. Ten od jeho vzniku v roku 2001 organizuje regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove v spolupráci s mestom Veľký Šariš.
I keď ide o súťaž, turnaj je vždy aj o stretnutí novinárov viacerých generácií, možnosti podebatovať aj si zašportovať. Záštitu nad vydareným podujatím mal primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall, ktorý žurnalistov na tlačovej konferencii informoval o činnosti samosprávy, realizácii projektov a rozvoji mesta pod Šarišským hradom, ktoré napreduje i napriek zložitým časom. Na stretnutí rezonovalo aj to, že Veľký Šariš bol v minulom roku Európskym mestečkom športu, čo bolo preň jedinečnou a historickou udalosťou. 
Aktéri obľúbeného podujatia ocenili, že turnaj sa uskutočňuje každoročne bez prerušenia aj jeho parádnu atmosféru. Kolok primátora mesta Veľký Šariš získal za najlepší výkon Milan Jusko. Medzi novinárkami dominovala Miroslava Baranová. Veľký Šariš reprezentoval publicista Pavel Zavacký – striebornú medailu dosiahol v súťaži družstiev, medzi jednotlivcami nad 55 rokov bol tretí. 
Muži do 55 rokov: 1. M. Jusko 291, 2. J. Mačejovský 260, 3. M. Holubčík 236, nad 55 rokov: 1. V. Zamborský 258, 2. J. Jacoš 200, 3. P. Zavacký 199, ženy do 40 rokov: 1. M. Baranová 201, 2. P. Kapová 109, nad 40 rokov: 1. L. Rákošová 191, 2. K. Mudríková 164. Hralo sa na 50 hodov.
Družstvá: 1. Ahoj TV Bardejov (Mačejovský, Kriššák, Kostrub, Baranová) 885, 2. RO SSN Prešov (Zamborský, K. Mudríková, Jacoš, Zavacký) 821, 3. Kolesá Smile (M. Jusko, Ľ. Kašický, L. Rákošová, A. Dudáš) 805, 4. MY Domaša (D. Dadej, V. Dadej, Kapová, Frank) 577.
(jac)   

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore