Tlačové správy

FMC Game Scoring Competition 2022 unikátna súťaž, spojenie sveta videohier a hudby otvorená pre súťažiacich po celom svete

FMC-Film Music Contest je jednou z najväčších medzinárodných hudobných súťaží svojho druhu pre autorov originálnej hudby pre film, TV, reklamu a videohry. Len v minulom ročníku sa do nej prihlásili súťažiaci z viac ako 58 krajín.

Košický organizátori Vlado Železňák Jr. a Vlado Železňák Sr., ktorí stoja za týmto úspešným projektom, spojili svoje sily so slovenským profesionálnym a dynamicky sa rozvíjajúcim videoherným štúdiom Grindstone.

V rámci aktuálneho ročníka FMC v spolupráci s Grindstone otvorili samostatnú súťažnú kategóriu Video Game Scoring,

Zvuková časť je neodmysliteľnou súčasťou každej videohry a fanúšikovia videohier si jej prítomnosť všímajú čoraz viac. Vedia oceniť či im hudba a zvukový design dotvára perfektný zážitok z hrania, alebo naopak pôsobí rušivo či nevhodne. Toto boli hlavné argumenty rozhodnutia otvoriť spomínanú kategóriu “Video Game Scoring “.

Hudobní skladatelia z celého sveta tak majú možnosť komponovať hudbu na krátku intro opening sekvenciu, majú možnosť  vstúpiť do sveta videohier, ktorá by sa inak nenaskytla, zdokonaliť svoje zručnosti a rozšíriť svoje profesionálne portfólio. Krátka sekvencia je z úplnej novej pripravovanej videohry “Die by the blade”, ktorá bude mať svoju svetovú premiéru a vydanie už túto jeseň.

FMC chce svojou aktivitou pomôcť objaviť a zviditeľniť nové hudobné talenty pre tento priemysel, ktoré to nemajú jednoduché v súčasnej tvrdej medzinárodnej konkurencií. Zároveň na prosbu a želanie množstva začínajúcich hudobníkov im prináša možnosť zdokonaliť sa a vyskúšať si prácu na profesionálnej videohre v medzinárodnej súťaži a zapojiť sa do celého procesu online z pohodlia svojich hudobných štúdií.

Súťaž sa teší medzinárodnej pozornosti médií, ktoré priebežne informujú o novinkách a všetkých dôležitých info. Niektoré z článkov ako aj oficiálne Press správy nájdete tu: https://www.fmcontest.com/press/

Na víťazov čakajú ceny v celkovej hodnote viac ako 38 000 Eur čo je rozhodne ďalšou motiváciou popri získaní profesionálneho materiálu do svojho portfólia. Medzi ďalšie sprievodné ceny patrí aj mediálna pozornosť a press pre víťazov, originálne trofeje a certifikáty, ktoré budú skvelou dekoráciou do nahrávacích štúdii víťazov a skvelou pripomienkou ich úspechu v súťaži.

Všetky ceny si pozriete tu: https://www.fmcontest.com/prizes/

Registrácia je už globálne otvorená a môžu sa do nej prihlásiť všetci bez rozdielu veku či národnosti priamo na oficiálnej stránke súťaže: www.fmcontest.com

Kontaktná osoba Press:
Mgr. Vlado Zeleznak Jr.
Director, FMC-Film Music Contest, PRESS FMC
E: press@fmcontest.com

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore