Aktuality

Nesmierny smútok

Tak pomenoval svoju fotografiu kameraman a fotograf Tomáš Davidov, člen Regionálnej organizácie  Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Košiciach, za ktorú získal striebornú medailu v kategórii Photojournalism v prestížnej medzinárodnej súťaži „reFocus AWARDS 2023“, ktorú každoročne udeľuje porota v Južnej Karolíne (USA).

Tomáš Davidov spolu s ďalším členom našej RO SSN, redaktorom Matejom Šulcom už vyše roka prinášajú do spravodajstva RTVS aktuálne informácie z vojnového konfliktu na Ukrajine.

Štáb RTVS na Ukrajine – redaktor M. Šulc s kameramanom T. Davidovom

Kameraman T. Davidov pri práci na Ukrajine

Ocenená fotografia Tomáša DavidovaNesmierny smútok

Snímka vznikla 14. apríla 2023, kedy spustili ruské sily raketový útok na východoukrajinské mesto Slovjansk na Donbase. Útok si vyžiadal 15 mŕtvych a 24 zranených. Na snímke staršia žena  reaguje na záchranu svojho dvojročného vnuka z trosiek v meste Sloviansk. Dieťa, žiaľ, neskôr na následky zranení v nemocnici zomrelo.

Zlatú medailu v súťaži „reFocus AWARDS 2023“ v rovnakej kategórii Photojournalism porota, zložená zo svetovo uznávaných fotografov, kurátorov a režisérov, prisúdila Lenke Kliceperovej z Českej republiky. Fotografka svoju víťaznú snímku nazvala „Ruský svet – utrpenie na Ukrajine“.

Oceneným kolegom srdečne blahoželáme a pripájame želanie šťastného návratu z každej ich misie na frontovej línii.

Beáta Penxová-Mačingová, predsedníčka RO SSN Košice

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore