Aktuality

Kapustnica v Prešove, bola je a bude

Piváreň v reštauračnom podniku Átrium v samom centre Prešova bola v pondelok 18. decembra 2023 dejiskom tradičnej koncoročnej akcie organizovanej výborom Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Prešove. Išlo samozrejme o novinársku kapustnicu. Tohto roku výbor svoje pozvanie adresoval nielen členkám a členom SSN, ale všetkým členkám a členom mediálnej obce, presnejšie tým, ktorých eviduje vo svojom e-mailovom adresári!

Vstup pre členov SSN bol bez poplatku, nečlenovia platili „vstupné“ 5,00 eur. V ponuke bol prípitok a kapustnica s chlebom, zvyšné pohostenie bolo už v réžii každého z prítomných.

Z počtu 41 platiacich členov RO SSN ku koncu roka 2023 využili 20 ponuku na družné posedenie, pridali sa traja nečlenovia a traja z RO SSN v Košiciach. Organizátorov potešilo to, že sa neunúvali prísť z Košíc, a to hneď čelní funkcionári SSN Ľuba Koľová a Svjato Dohovič. Práve oni a nielen autor týchto riadkov hovorili o nie tak dávnej, ale i súčasnej situácii v celej novinárskej organizácii, napr. o tom, čo je s Domom novinárov v Bratislave, ako funguje Predstavenstvo SSN, čo bolo na pretrase na novembrovom rokovaní v Banskej Bystrici, aká je a aká by mala byť webová stránka SSN. Informovaný člen je dobrý člen…

Kapustnica je zrejme efektívny nástroj i na to, že tak ako po minulé roky, tak aj v tomto prípade – dovedna 16 členovia RO využili príležitosť a „na mieste“ si kúpili známku člena SSN na rok 2024. Bolo dobré, že predseda SSN Daniel Modrovský dodržal slovo a poslal poštou nové známky, takže nič nemuselo prebiehať „na dlhé lakte“. So sebou si odniesli aj dar od vedenia Prešovskej univerzity (PU) v Prešove, sprostredkovaný jej hovorkyňou Annou Polačkovou, a to veľkorozmerný 12-listový nástenný kalendár PU na rok 2024!

Uvedomujem si, že v práci s členskou základňou nemôže byť zorganizovanie kapustnice v predvianočnom čase jedinou aktivitou vedenia RO za celý rok. Ale situácia sa vyvinula tak, že v týchto časoch sa musíme uspokojiť s minimalizovaným prístupom, aj so zmenou klímy v mediálnej sfére… Verím nadpisu k tomuto textu a som hlboko presvedčený, že novinárska kapustnica – bude.

Jozef Jurčišin, predseda RO SSN v Prešove

Ilustračné foto: Laco Cuper

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore