Tlačové správy

Bezplatný prístup k databáze BEZPEČNOSŤ V PRAXI

Štátna vedecká knižnica v Prešove zabezpečila svojim používateľom bezplatný prístup do databázy Bezpečnosť v praxi

Ide o jediný odborný portál, ktorý komplexne rieši všetky oblasti bezpečnostného manažmentu, ktoré sú rozdelené do 6 tém: Kybernetická bezpečnosť; Ochrana osobných údajov; Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci; Ochrana pred požiarmi; Ochrana životného prostredia a Ochrana osôb a majetku. Ďalšie dve špeciálne časti sú vyhradené pre Sankcie a kontroly, ktoré firmám hrozia pri včasnom neplnení legislatívnych povinností a Bezpečnostný check-list COVID-19.

„Portál je určený používateľom, ktorí pôsobia predovšetkým na pozíciách vyššieho a stredného manažmentu, konateľom alebo majiteľom firiem, bezpečnostným manažérom a všetkým odborným pracovníkom komerčných firiem a organizácií verejnej správy zameraných na jednotlivé bezpečnostné oblasti. Rovnako pomôže aj študujúcim v daných odboroch“ uviedla Valéria Ferková, vedúca oddelenia knižnično-informačných služieb.

Kvalitný obsah databázy je aktualizovaný denne a je tvorený odborným tímom autorov z praxe (špecialistov na bezpečnosť a  právo), aj z akademickej pôdy.

V rámci plateného prístupu majú naši používatelia prístup ku všetkým odborným článkom, príkladom z praxe, vzorom zmlúv, smerniciam editovateľným tlačivám, k prehľadu o aktuálnych legislatívnych zmenách v oblasti bezpečnostného manažmentu, praktickému Navigátoru, odborným Videoškoleniam, vrátane archívu, príspevkom od renomovaných odborníkov a autorov z branže, aktívnemu prelinkovaniu a odkazom na súvisiaci obsah a legislatívu, praktickým funkciám priamo na portáli a to bez reklamných bannerov. V oblasti bezpečnostného manažmentu majú používatelia k dispozícii Zbierku zákonov SR, Zbierku zákonov ČR, TOP témy, články v Aktualitách a ďalšie.

„Službu BEZPEČNOSŤ V PRAXI môžu naši zaregistrovaní používatelia využívať denne, počas otváracích hodín, v priestoroch čitárne na Hlavnej 99 a v priestoroch všeobecnej študovne na Námestí mládeže 1. Databáza je súčasťou elektronickej zbierky knižnice, ktorou rozširujeme ponuku prezenčných služieb,“ dodala Valéria Ferková, vedúca oddelenia knižnično-informačných služieb.

Kontakt pre médiá:

PhDr. Renáta Šmidová

pevná linka: +421 51 2451127

mobil: +421 917 996 974

e-mail: projekt@svkpo.gov.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore