Tlačové správy

Cestujme do sveta

V dňoch 27.- 29. marca 2014 usporiadajú v Miskolci XXI. ročník najväčšej výstavy cestovného ruchu v severomaďarskej oblasti pod názvom „Menjünk világgá 2014”. V odborných kruhoch sa považuje výstava v Miskolci po výstave UTAZÁS v Budapešti za druhú najprestížnejšiu výstavu.

Výstava má v každom roku jedného zahraničného a jedného domáceho čestného hosťa. Pred rokmi to boli hostia z ďalekých , exotických krajín (Mexiko, Jordán, Sri Lanka). V tomto roku sa usporiadatelia rozhodli, že vyberú také blízke krajiny a regióny, ktoré turisti z Maďarska navštevujú najčastejšie. Výber v roku 2014 padol na Vysoké Tatry a na Abádszalók, najpopulárnejšie rekreačné miesto v oblasti jazera Tisza /tó/.

Na výstave v Miskolci, ktorá bude usporiadaná v budove ITC, očakávajú usporiadatelia približne 100 vystavovateľov a 10 tisíc návštevníkov. Vstup na výstavu, ale aj na sprievodné podujatia bude  bezplatný. Počas trojdňového podujatia každý deň bude prezentovaný daný tematický celok:

1.deň 27. marca 2014 bude Deň stretnutia odborníkov. Na otvorenie podujatia pricestujú odborníci z celej krajiny. Tu sa môžu stretnúť a vymeniť si skúsenosti.

2.deň 28. marca 2014 bude Deň širokej verejnosti. V Divadelnej sále sa predstavia čestní hostia výstavy. Kultúrnu tradíciu z oblasti  Vysokých Tatier bude prezentovať folklórny súbor Vagonár. Film Leto v Abádszalóku priblíži možnosti , ktoré pre turistov ponúka oblasť  jazera Tisza /tó/. Hviezdou poobedňajšieho koncertu bude  Nikolas Takács – strieborný finalista maďarskej pesničkovej súťaže X-faktor.

3.deň 29. marca 2014 bude Deň rodín, pre zábavu detí je pripravený program  bábkového  divadla, hudobný program, vystúpenie šaša. Taktiež budú bezplatné autobusové prehliadky mesta.

V Galérii ITC návštevníci si budú môcť pozrieť fotovýstavu Vysoké Tatry pánov Ladislava Janigu a Mareka Hajkovského. Pri vchode čaká návštevníkov výstava Miskolc na starých/dobových/ fotografiách.

Podľa názoru usporiadateľov, kvôli blízkosti miest Košice a Miskolc a skutočnosť, že Vysoké Tatry sú čestným hosťom podujatia, môže výstava prilákať mnohých vystavovateľov, ale aj návštevníkov. Preto na rozdiel od minulých rokov tlačovú konferenciu výstavy usporiadali okrem Miskolca aj v Košiciach.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore