Tlačové správy

38. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Cassovia Folkfest

  1. ročník festivalu Cassovia folkfest sa uskutoční v dňoch 20 – 23.6.2019 v Košiciach, Valalikoch a v Čani.

Podujatie tradične odštartuje Jarmok remesiel a Zemplínska karička s čardášom na Hlavnej ulici v Košiciach. Pre účastníkov „hromadnej tancovačky“ bude pripravený bohatý program s možnosťou naučiť sa Parchoviacnsky čardáš pod vedením tanečného majstra Petra Vajdu.

V piatok a sobotu sa festival presunie do okolitých obcí. V piatok sa premiestni do amfiteátra vo Valalikoch a v sobotu do Čane.

Na pódiu vo Valalikoch sa s celovečerným programom predstavia zahraničné  súbory z Poľska a Slovinska. V sobotu  amfiteáter v Čani zažije Jánsky večer. Vystúpia tu detské folklórne  kolektívy a   folklórne  skupiny nášho regiónu,  gajdošský  súbor  Spojené huky Slovenska. V nočnom programe sa predstaví umelecky vyzretý 55. ročný  jubilant,  súbor   Železiar s programom Ňe jeden,ňe dva, aňi ňe tri.

To najlepšie z festivalu si budete môcť pozrieť počas záverečného Galaprogramu v nedeľu podvečer v divadle Grand.

Cassovia folkfest nadväzuje na dlhoročnú tradíciu konania folklórnych podujatí v metropole východného Slovenska v meste Košice. Je zameraný na prezentáciu tradičnej kultúry regiónov Košického samosprávneho kraja, Slovenska a európskych krajín. Hlavným cieľom festivalu je prezentovať tradičnú ľudovú kultúru Slovenska a iných národov širokej verejnosti.

 Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac o programe festivalu nájdete na stránke www.folkfest.sk a FB: Dom ľudového tanca

Kontakt: 

Mgr. Martina Doričová, doricova@folkfest.sk, 0918 904 867

Ing. Vladimír Urban – riaditeľ festivalu – 0908 993 105

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore